sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Linlon saaressa


Sunnuntaitepastelut suoritettiin Kirkkonummella Linlon saaressa, mihin pääsee näppärästi kävelysiltaa pitkin pienvenesatamasta. Reitti oli pojille uusi ja sijoitettiin se näin syksyyn punkkien vuoksi. Tämäkin kesä ollaan pärjätty ilman punkkisuojausta, kunhan hieman valikoinut reittejä. Etelässä olleet helteet tänä ja viime kesänä on vähentäneet punkkien määrää tietyntyyppisillä alueilla.

Linlo on itselle tuttu toissakesältä jolloin miehen kanssa kierrettiin kauniina kesäpäivänä koko saari läpitse. Tänään lähtö oli sen verran myöhään, että pääsimme oikeaa laitaa nuotipaikalle, missä on hieno grillikota. Päädyimme istumaan ulkosalla nuotion ääressä ja ihastella siloisia rantakallioita ja merta. Meidän seuraan liittyi kalastaja, jonka kanssa tuli koiramaisesta elämästä keskusteltua pitkä tovi.

Aika kului vauhdilla ja hämärä yllätti joten kiersimme hieman reittiä eteenpäin ja oikaisimme saaren läpi takaisin samalle reitille jota pitkin tulimmekin. Saaren läpi risteilee useita reittejä, että pystyy hieman säätelemään reitin pituutta ja mitä haluaa nähdä. Lähtöpaikkaan oli helppo suunnistaa sataman kajastavien valojen vuoksi, kun metsästä hämärä vei värit ja pimeys laskeutui.

Muutamia kalastajia ja pari perhettä näkyi, mutta aika hiljainen oli saari näin lokakuussa.  Lisätietoa: https://www.kirkkonummi.fi/linlon-saari
1 kommentti:

Mimmi kirjoitti...

Voi apua! Tuonne mun on päästävä!