maanantai 21. lokakuuta 2019

Vesiterapiaa Jekulle

Altaassa ennen kuin hissi alkoi laskea mattoa alaspäin

Kokeiltiin uutta ja hauskaa koiramaista puuhaa Jekun kanssa - vesijuoksua. Puolentunnin allasvuoro kustantaa 35€ ja koiran tulee olla peruspuhdas ja harjattu, sillä altaan vettä ei vaihdeta koirien välillä.

Vesiterapiaa voi käyttää kuntoutuksena tai kuten Jekun tapauksessa terveille koirille yhtenä liikuntamuotona. Jekku on aktiivinen pappa ja ajalteltiin kokeilla löytyykö joku liikuntamuoto joka sitä väsyttäisi. Puolituntia kotiutumisen jälkeen oli täysi villi päällä, mutta ehkä huomenna väsyttää? Seuraava kerta on parin viikon päästä ja ajateltiin käydä uudelleen kokeilemassa.

Altaaseen mennään ramppia pitkin ja Jekku vauhdilla tepsutteli, ja astui altaaseen, jossa juoksumatto oli nostettu ylös. Jekku rohkeasti oli aloillaan, kun hissi alkoi laskeutua ja Jekku napsi lihapullia. Hissipöydät on eläinlääkärireissuilta tuttuja, ettei se ollut moksiskaan. Vähitellen alkoi tassut kastua ja vedenpinta nousi. Maton moottori jytkähti käyntiin ja alkoi kävely. Vauhtia ja vedenkorkeutta säädettiin ja yritettiin löytää Jekulle sopivaa kohtaa, missä tekisi töitä muttei alkaisi uimaan.

Jekulla oli pitkät askeleet ja hyvin tassutteli. Välillä Jekku köyristi selkää ja loppuvaiheessa alkoi peitsata, kun alkoi väsyä, mutta korjasi takaisin kävelyyn. Eiköhän ensi kerralla pysty keskittymään itse tekemiseen enemmän ja saadaan vauhtia lisättyä. Supermielenkiintoista seurata koiran liikkeitä!
1 kommentti:

Terhi kirjoitti...

Hauska lukea teidän kokemuksia vesiterapiasta. Meillä on myös nyt 'pakon edessä' tutustuttu, kun oli pientä polvisäätöä. Mutta nyt kun olen nähnyt miten se tomii ja miten koira siitä hyötyy, niin varmasti pidän tämän kuntoilumuodon plakkarissa normiliikunnan ohella :) .