lauantai 22. toukokuuta 2010

Oulainen

Jekku katselemassa tuomaripöytään päin

Jekun ensimmäinen koiranäyttely on takana päin!

Oulaisissa oli todella kaunis sää - aurinkoinen ja hieman tuulenvirettä. Näyttelyt oli hyvin järjestetty kauniilla urheilukentällä ja meidän kehä pysyi aikataulussa. Tosin ennen meidän ensiesiintymistä oli vain kolme koiraa pentuluokassa.

Jekun koirakaveri Saiva oli juuri ennen meitä, joten emme valitettavasti ehtineet Saivan esiintymistä juuri katsoa, kun jännitimme omaa vuoroamme ja teimme viime hetken harjailuja. Saiva kuitenkin esiintyi upeasti, sen ajan mitä ehdittiin katsoa. Hyvä Saiva! :) Saivan blogissa on myös kuva Jekkusesta, näet jutun kuvineen tästä.

Jekku kävi ensimmäisen ja viimeisen kerran tammikuussa mätsäreissä ja sen jälkeen näyttelytouhuja harjoiteltiin kevään talvihangilla, kasvattajan kanssa reilu viikko sitten ja näyttelyaamua edeltävänä iltana läheisellä kentällä, sekä kuudelta aamulla, juuri ennen näyttelyihin lähtöä.

Saimme onneksi koirakaveriseuraa Sirusta, mikä oli todella hyvä matka- ja leikkikumppani. :) Jekun odotteluaika kului painien ja makoillen Sirun kanssa. Kun oma leikkikaveri oli mukana, niin ei tarvinnut muita koiria katsella. Saivasta innostuttiin kovasti ja samoin meidän leirin Metestä ja Kielosta. Muita leiriseuraa olivat urokset Jeppe ja Edi, josta jälkimmäinen nappasi Paras uros- ja rotunsa paras-tittelit. Kaikkien meidän seurueen tulokset näet alempaa.

Kiitos Petra-kasvattajalle Jekun laittamisesta näyttelykuntoon ja tuestasi! :)

Jekku jaksoi seistä upeasti, vaikkei kotona koskaan oltukaan vaadittu siltä sitä näin pitkäkestoisestiJekku käyttäytyi kehässä kuin vanhat tekijät, kerran sekunniksi taisi istahtaa, mutta muuten jaksoi seistä ja seistä. Muut kehässä olevat urokset se unohti täysin ja keskittyi ravaamaan vierellä.
Leni-tuomari oli erittäin mukava (vaikka monessa paikassa oltiinkin peloteltu) varmaotteinen ja osasi käsitellä koiria. Junnu-uroksia oli kaikkiaan 6 - kaksi sai EH:n ja loput H:n. Häneltä saa todellisen arvion koiran tämän hetkisestä rakenteesta ja arvostelu oli informatiivinen. Ja kunhan Jekku kehittyy aikuiseksi, mennään samalle tuomarille uudestaan.

Leni-tuomari naureskeli, kun Jekku oli jättänyt turkin kotiin ja arvostelun lopuksi sanoi, että Jekku on pahassa kehitysvaiheessa, luusto vielä puutteellinen, eikä ole selvännäkijä, että kehittyykö miten paljon vielä.

Arvostelu oli oikea ja tuomari huomasi kaikki ne puutteet, mitkä sillä tiesinkin olevan (hännänasento, ahdas edestä, ahtaat etuliikkeet). Tuomari kiinnitti enemmän huomiota koiran kehoon, kuin käytökseen, eikä antanut hyvän turkin hämätä - meillähän tosin turkkia ei ollut. ;)

Oulainen RN 22.5.2010
Tuomarina Leni Finne
TulosH eli Hyvä, arvostelulla:

"Oikeat mittasuhteet. Luusto voisi olla voimakkaampi. Oikealinjainen, vielä kapea pää. Hyvät tummat silmät. Oikea ylälinja. Niukka eturinta, vielä hyvin kapea rintakehä. Etukulmaukset voisivat olla voimakkaammat. Hieman jyrkkä lantio. Häntä saisi nousta paremmin selälle. Tänään kovin niukka karvapeite. Riittävä askelpituus, ahdas edestä."

Seuraavat näyttelyt on kesäkuun puolivälissä Suomussalmella ja Oulussa heinäkuussa ja mikäli näissäkin tulee H tai T, niin jätämme Jekun suosiolla kasvamaan ja palataan näyttelyasiaan vasta ensi keväänä.

ROP oli Cantavia Mustikkamaito eli Edi ja VSP oli Dagolas Kullannuppu. Näyttelyn kokonaistulokset näet tästä.

EdiMeidän seurueen muut sijoittuivat seuraavasti:

Shacal Rosmariini eli Kielo JUK1 PN2 VASERT. Kielon muistat tästä.
Cantavia Poutapilvi EH
Cantavia Leijonamieli H. Jepen muistat tästä.Marraskuisilta pentutreffeiltä tuttu Rohto eli Omituinen Ohtonen oli JUN-EH JUK2 - Onnittelut! :)


Lisätty kuvia 29.5.2010:

Kuvaajana Titta Repo:Kuvaajana Tiia EskelinenJekun ja ystävänsä Saivan kohtaaminen :)


Lämmin kiitos kuvalainasta Titalle ja Tiialle! :)

5 kommenttia:

wind-up toy kirjoitti...

Hyvä Jekku! Saivan arvostelupaperin sain käsiini ennen kuin Jekkua ehdin kunnolla katselemaan, joten en kaikkea minäkään ehtinyt näkemään :D Mutta se mitä nähtiin, niin turhaan huolehdit käytöksestä, Jekku veti tosiaan kuin vanha tekijä!

Pakko oli tuo kuva laittaa, johon tosin unohdin pyytää luvan - anteeksi! -, kun sattui niin sopivasti Jekku Saivan suuntaan katselemaan. ;) Ei viitsinyt päästää suuremmin haistelemaan ettei hyvä keskittyminen mene Jekultakaan hukkaan.

Saanko kysyä miksi menette juuri sunnuntaina Oulun näyttelyyn vai onko siihen sen kummempaa syytä? Siksi kysyn, kun mietin josko Saivankin ilmottaisin mukaan. :)

quu kirjoitti...

Hienon arvostelun Saiva sai! :)

Ei lupia tarvi kysellä :) Saanko jossain vaiheessa lisätä kuvan tähän postaukseen? Oli niin huippuilmeet. :) Laitan tietty kuvaajan nimen alle.

Me yritettiin kovasti ettei Jekku vaan mene kenenkään luo ettei innostu ja tilttaa kunnolla, joten siitä syystä yritettiin pysytellä etäämmällä. Pitää mennä joku päivä kunnolla lenkkeilemään Jekku&Saiva-kokoonpanolla, kun Jekku kovasti Saivan perään hinkui ja selvästi oli tytöstä mielissään. :)

Sunnuntain näyttelyyn mennään siitä syystä, että olisimme osallistuneet molempiin, mutta kolmen näyttelyn maksut samalle kuulle oli miun budjetille liikaa. Valittiin sitten tanskalainen tuomari, koska olisi mukava saada arvostelu ulkomaiselta tuomarilta ennen kuin Jekku siirtyy nuorten luokkaan.

Lauantainen tuomari on tiukka täti. :) mutta koska yhdellä sellaisella oltiin jo, niin nyt on miehen vuoro, ihan jo kokemuksenkin takia.

Yhtään en tiedä millainen tämä tanskalainen tuomari on, joten mukava mennä kehään ilman ennakko-odotuksia, vaikka tuskin Jekku H:ta parempaa edes saa.

Saivan voit ilmoittaa kummalle tahansa. :)

wind-up toy kirjoitti...

Juu, toki saat lisätä sen kuvan! Mulla taitaa olla pari muutakin kuvaa, joissa Jekku on/vilahtaa, niin voin s-postilla laittaa nekin jos ne nyt vaan on onnistuneita. Pitää tarkistaa.

Otetaan tosiaan se lenkki joku päivä! Jekulla taisi tosiaan tehdä mieli Saivan luokse ja Saivaakin kiinnosti kyllä kovasti, mutta vähän taisi huolettaa Jekun into. :)

No joo, miun budjetti antaa juuri ja juuri periksi vielä yhdelle näyttelylle tälle kesää ja olisi mukava Saivallekin saada junnuluokan arvostelu. Syksyllä täyttää vuoden ja sitten iskeekin karvanlähtö. :D

Kasvattajan kanssa oli puhetta noista tuomareista, joten jos nyt ilmoitan Saivan mukaan niin mekin mennään tanskalaistuomarille. :) Siitä ei kyllä ollut kasvattajallakaan mitään haisua millainen on, mutta kasvattaja sanoi että itse veisi ennemmin hänelle. Tullaan siis kenties pitämään Jekulle peukkuja. :)

Elina kirjoitti...

Hyvä Jekku ja handleri, hienostihan teillä oli kehässä mennyt, turhaan jännitit! Tosin mua jännittää aina vaan, vaikka monet kerrat jo edesmenneitten koirien kanssa kehässä kävin :) Leni on kyllä asiallinen tuomari, joka kohtelee koiria kivasti. Haluan joskus viedä Onninkin uudestaan hänen kehäänsä, kunhan vähän vielä aikuistuu. Pentuna kerran käytiinkin ja se jäi mieleen kun Onnia vähän ujostutti, mutta Leni hurmasi sen puolelleen ja ukko kiipesi lopulta hänen syliinsä antamaan pusuja :) Tästä teidän on hyvä jatkaa, ja Jekku varmasti kehittyy vielä kovasti :)

quu kirjoitti...

W-u-T, lisäkuvamateriaali on tervetullutta. :) Mie olin liian lähellä tuomaripöytää ja miun päälle lankesi auringonsäteet ja Jekku oli täysin varjossa, joten kuvat ei onnistuneet. :(

Jekun kasvattajakaan ei tanskalaistuomarista mitään tiennyt, joten mukava saada lisätietoa miehestä ja menemällä itse kehään niin sillähän sitä saa. ;)

Kävelylenkin aikana kaverukset tutustuu paremmin ja voidaan sitten kun ovat väsyneitä eli lenkin päätteeksi vähän leikittää. Jekku voisi olla vaikka hihnassa, niin ei innostu ihan mahdottomasti!

Elina, kiitos kovasti! :)Siellä kehässä meillä molemmilla meni niin loistavasti, että iloisella mielellä mennään Suomussalmelle.

Jekkukin pisti Lenin eteen istumaan ja häntä viuhtoi kovasti ja selkeästi tykkäsi. :)

Yllätyin, kun minua ei kehässä jännittänyt. Ei siinä kylläkään edes ehtinyt kun koko ajan piti skarpata, että mitä tuomari sanoo ja mitä Jekku tekee.