maanantai 4. tammikuuta 2010

Sininen nauhaKävimme eilen ensimmäistä kertaa harjoitusnäyttelyissä eli Match Show:ssa yhdessä Marin ja hänen koiransa Sirun, sekä Jekun kasvattajan Petran ja koiransa Kielo kanssa. Kielo tavattiin viimeksi pentutreffeillä marraskuussa ja olipa tyttö kasvanut! :)

Näyttelynoviisina oppimista oli paljon ja saimme hyvät eväät ensi kertaa varten. Menestystä ei tällä kertaa tullut: saimme ensimmäisestä erästä sinisen nauhan (Jekku rakasti tuomaria liikaa eikä seissyt kunnolla, hampaiden ja paikkojen katsominen sujui hyvin). Tosin ei häviäminen haitannut yhtään kun rakkaat ystävämme Mari ja Siru olivat vastassa. :) Ja myös toisesta erästä tuli lähtöpassit, vaikka silloin se seisoi ja seisoi. :)

Siru tarkkailemassa kehän tapahtumia


Jekku kyllä seisoi todella upeasti, kun tuomari katsoi muita koiria. Pääsipä Jekku koirakoulu.infon kuvagalleriaankin. Kuvia voit katsella täältä.

Jekun kasvattaja Petra oli myös mukana kannustamassa meitä ja osallistui uuden tulokkaan Kielon kanssa. Petra ja Kielo korjasivat koko potin -Heille lohkesi isojen pentujen voitto ja Best In Show, heidän menestys oli meillekin kuin pala voittoa :) Hyvä Petra ja Kielo!

Kasvattaja kehui Jekun liikettä ja kehui meitä vanhoiksi tekijöiksi kehässä. Jekun hampaat ja turkki sai myös kiitosta. Kiitos Petra tuesta! :)


Oman vuoron odottelu kesti ja kesti.

Harjoittelemme kotosalla seisomista, minä taas Jekun vieressä kyykistelyä, koiran asennon korjaamista ja sitä että missä kädessä hihnaa ja namia kannattaa pitää. Eli koira on valmis, mutta unkkelo ihminen ei.. ;)

Olin ylpeä, kun Jekku liikkui hienosti kehässä ja tuli vierellä/vähän perässä. Se ei höntyillyt pois kehästä, eikä jäänyt taakse eikä yrittänyt toisten koirien luokse. Se ei ärhennellyt eikä haukkunut. Namit sai sen vähän paineeseen ja se tarjosi kaiken osaamansa..

Erityisesti olin ylpeä siitä, että Jekkua ei tarvinnut hihnasta kiskoa seisomaan, eikä kädellä tukea sitä vaan se seisoi ihan itse. Valitettavasti monet tätä teki, ja se ehkä kuuluu toimintaan, mutta haluan että koira tekee asioita omatoimisesti ja sillä on mukavaa.

Kiitos Mari ja Petra seurasta! :) Siru ja Kielo olivat korvaamattomia tylsyyden tappajia, kun saimme odotella ja odotella.

"Eikö nää bileet lopu koskaan?"

Lopulta pääsimme lähtemään ja Jekku tapasi Sirun asuintoverit eli kaksi kania. Onneksi Jekku oli sen verran väsynyt, että lipaisi kania kyljestä (paisti mielessä?) eikä haukkunut/yrittänyt käydä kimppuun. Vähän piti kuitenkin vahtia, mutta ihan nätisti sujui. On kyllä tosi kivaa, kun Jekulla on taas koirakavereita kaupungissa!

Jekun tyylinäytettä Match Show'sta 3.1.20102 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Nauhojen väristä riippumatta Jekku on komea koirapoika ja varmasti tosi mukava lenkkeilykaveri :)

quu kirjoitti...

Näyttelyt on kuitenkin niin pieni osa Jekun tulevaisuutta ja elämää, että olet aivan oikeassa :)

Tänäänkin saimme ihastella kun aropupu loikki puskasta toiseen ja lumi vain pöllysi. Aivan ihana vaan kolmistaan käydä tassuttelemassa lumisessa metsässä!

Mukavaa harjoitustahan tuo toisten koirien seura oli, ja se ettei kaikkia tarvitse päästä pusuttamaan :)