maanantai 23. marraskuuta 2009

Pentutreffit, osa2

Pentutreffit 21.11.2009

Toissapäivänä osallistuimme Oulun seutulaisten lappalaiskoirien pentutreffeille. Kokoonnuimme sumuisena aamupäivänä mäntymetsikköön, missä risteili hiekkateitä. Mukana oli kaikkiaan 13 pentua, joista vain yksi oli lapinporokoira. Mukana olleet pennut oli iältään 3kk aina 8kk vanhoihin, joten touhua riitti.

Meillä oli Sirun omistajan kanssa pieni huoli siitä, kun näitä yli 6kk vanhoja ei ollut kuin kolme - Jekku, Siru ja lapinporokoira-Ruska, joka on tuttu aikaisemmilta pentutreffeiltä ja syyskuiselta -kurssilta. Onneksi J&S keskittyivät pääasiassa toistensa huulessa roikkumiseen, painimiseen ja jahtaamiseen. Välillä Siru alkoi vaania pienempiä, mutta Jekun hyökkäykset onneksi keskeyttivät touhut.

Vaikka Jekkua innosti niin valtavasti nämä kaverit, sain sen laskettua irti hihnasta ja kontaktin jälkeen pääsi vapaaksi. Se myös tuli nimeltä luokse hakemaan nakkeja, kunhan oli enimmät höyryt päästellyt ilmoille. Tokihan se oli muidenkin nameja vailla..

Lisää juttua ja kuvia tapaamisesta: Niuniun nurkkauksessa sekä mahdollisesti muiden kuvaajien blogeissa (linkit alla). Tarun kuvia tapaamisesta löytyy täältä, mistä löytyypi kaksi sivua vauhtikuvia :)
Jekku ottamassa kontaktia nakkipalkkion toivossa

Kuva Marika Niemelä
"Tämä on minun ihminen - pois siitä!"

Kuva Taru Vallius


Jekku löysi aarteen - hevosen lantaa, mitä se vahti hampaat irvessäKuva Taru Vallius


Hevosenlanta alkoi kiinnostamaan muitakin -
Jekku edelleen makaamassa lantakasan päällä

Kuva Marika Niemelä

Vauhtikuvia:

Kuva Taru Vallius

Jekku jahtaamassa Sirua

Kuva Taru Vallius

Jekun kasvattaja, Petra, osallistui pentutreffeille uusimman perheenjäsenen, Kielon, kera. Pikkuinen neiti pääsi hyvin mukaan leikkeihin, mutta Jekkua se hieman pelkäsi, vaikka J kohteli pikkuista varsin nätisti. Jekku oli koko katraan suurin osallistuja, joten ehkä koolla on sittenkin merkitystä (raisusta käytöksestä puhumattakaan ;) )

Jekku & Kielo

Kuva Taru Vallius


Märkä, väsynyt ja hyvin hiekkainen osallistuja, joka odotteli kiltisti puuhun kytkettynä kun ihmisväki nautti eväitään. Huomaa Jekun oranssi pyyhkeestä tehty loimi ;)

Kuva Elina Seppänen

Kasvattaja kertoi, että meidän kannattaa odotella kevääseen saakka näyttelyihin viemistä, kun herra vielä kehittyy. Kun makkarat oli paistettu, joulutortut ja glögi nautittu jaksoi Jekku vielä poseerata Tarulle:

Jekku 7,5kkPoseerauskuvat: Taru Vallius


Kotiinviemisinä meillä oli väsynyt nuori herra :) Mikä nukkui yli 8 tuntia ja enemmänkin.. välillä käyden syömässä ja ulkona pika-asioilla. Lenkille päästiin vasta yhden aikaan yöllä, kun Jekku vaan ei halunnut aikaisemmin lähteä :D Kumma juttu tämä yliunisuus, kun me kuitenkin lenkitetään n.3h ajan joka päivä + leikit, mutta ehkä me ollaan turhan hitaita :D

Kiitokset Elinalle, Tarulle ja Marikalle kuvista :) ... sillä miun kuvaajapoika oli tekemässä tulia makkaranpaistoa varten, joten kuvasaalista ei tullut lainkaan..

1 kommentti:

Rohto ja Ravja kirjoitti...

Oli se kuitenkin hyvä, että joku sai ne tulet viritettyä vähistä ja kosteista puista, eli kiitokset vaan sinne kipinämikolle :-D