lauantai 29. toukokuuta 2010

Kesämies

25.-29.5.2010

Kesämies päivystämässä


Lähdimme Jekun kanssa kahdestaan isäni luokse kesänviettoon toukokuun loppupäiviksi. Meno- ja tulomatka taittui junalla, ja meillä oli ihanaa seuraa menomatkalla vehnäterrieri-Martista ja tämän "äipästä", kiitos vain seurasta! :)

Isän luona on 3000 neliön puutarhatontti, minkä olen kasvittanut monilla kauniilla perennoilla, pensailla ja puilla. Vehmas puutarha houkuttelee monia lintuja, nisäkkäitä ja hyönteisiä - mainio paikka siis lemmikeille. Lisäksi kotopuolessa asustelee kissani Tassu, mikä jäi isäni luo asumaan muutettuani kaupunkiin.

Kesäreissun aikana Jekku pääsi samana iltana mummolan metsikköön juoksentelemaan, mutta meidän pihalla se ei päässyt kertaakaan lenkille, sillä tällä kertaa me opeteltiin vain ja ainoastaan tontin rajoja tulevia visiittejä varten.

Kesämiehen lempipaikka oli pieni lammikko kummisedän ja meidän rajalla


Jekkua lenkittömyys ei näyttänyt haittaavan, sillä me ei olla ikinä oltu niin paljon yhdessä pihalla ja touhuttu kaikenlaista hauskaa tai oltu vain, me juostiin kilpaa, jahdattiin toisiamme ja pelattiin jalkapalloa.

Jokaisesta rajanylityksestä tuli komento takaisin ja jos viipotettiin liian kauas, sai Jekku mennä sisälle hetkeksi miettimään tekosiaan. Koira ei ehkä yhdistä syy-seuraus-asiaa, mutta liika vapaus toi mukanaan liikaa rohkeutta, joten tästä syystä pienet päiväunet silloin tällöin oli paikallaan.

Kesämies todellakin päivystää näin rennosta asennosta päätellenJekku karkasi kolmasti - 1) Jekku näki Tassun ja lähti sen perään. Tassuahan ei saa kiinni joten Jekku palasi parin minuuttin rallatukselta takaisin. 2) ilmeisesti Jekku näki aiemmin pellolla loikkineen pupun ja lähti sen perään, mutta tuli taas pian takaisin 3) kummisedän pellolla olleet räsäkät oli ihan uusi juttu ja näille kummallisille rastaslinnuille piti murista ja pöhistä, lopulta piti mennä katsomaan mitä ne on. Kun linnut oli tarkistettu, niin palasi.

Koska kissa kiinnosti Jekkua niin kovasti päätimme ulkoiluttaa kumpaistakin erikseen eikä välikohtauksia enää tullut. Tassu ja Jekku näkivät kyllä toisensa useaan kertaan, lasioven takaa.

Hessu-ajokkia Jekku tervehti mitä ystävällisemmin korvat lytyssä ja perä maata viistäen. Hessuakin pieni junnu hieman kiinnosti, mutta kun Jekku alkoi komennuskonsertin jätti Hessu ruokailun kesken ja pakeni koppiinsa. :D


Meillä oli aivan mahtava reissu! :)

Ei kommentteja: