keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Opiskelua


Jipolle on varattu ensimmäinen rokotusaika ensi viikolle ja sen tiimoilta onkin hyvä päivittää muutamia tietoja. Painoa oli tänään 7,6 kiloa, mikä vastaa kutakuinkin samaa painoa kuin Jekku samassa iässä.

Jekku osasi jo kymmenviikkoisena parisen kymmentä sanaa, mutta Jipon kohdalla olemme luovuttaneet. Arki kahden koiran kanssa on yllättävän aikaavievää puuhaa, jos yrittää tosissaan painottaa sisäsiisteyskasvatukseen ja huolehtia kummankin aktivoinnista. Jippo onkin saanut nauttia pentuajasta ja olemisesta täysin rinnoin. Ollaankin keskitytty vain muutaman asiaan, jotta ne menisi kunnolla perille.

Tärkein niistä on oma nimi, mikä toimii luoksetulona ja myös viheltäminen toimii, sekä Jekun nimen sanominen iloisesti. Olemmekin yrittäneet palkita vain omasta nimestä, kumpaakin.

Katsekontaktin Jippo osasi jo ensitapaamisella ja se tuijottelee mielellään silmiin. Jekulle katsekontakti piti erikseen opettaa. Jippo osaa istua, odottaa lupaa mennä ovesta. Lisäksi samalla periaatteella on opetettu, että sen täytyy rauhassa istua ja odottaa, että ruokakuppi asetetaan lattialle ja katsekontaktilla saa luvan aloittaa syöminen.

Pikkuhiljaa ollaan alettu opettamaan jätä-käskyä ihan vain pitämällä namia kädessä ja sulkemalla käsi aina kun Jippo yrittää namia kurottaa. Näinpä meillä onkin kunnolla maassa pönöttävä pupsi, jonka takajalat rummuttaa kuin pupulla. :D

Seisomista täytyy jossain vaiheessa ryhtyä opettamaan, mutta ensinäyttelyyn on vielä niiiin pitkästi että sillä ei ole kiirettä.

Ei kommentteja: