keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Punainen sukka

Jipon suurin aarre on aitan alta löytynyt punainen sukka - sen kanssa se juoksee ympäri pihaa, kiertää pensaita, risukasoja niin auttamattoman hitaan Jekun seuratessa. Jekku on älyttömän nopea, mutta Jipon tapauksessa pieni koko antaa hyvän mahdollisuuden tehdä tiukkoja käännöksiä. Aitan alla on Jippo askarrellut muutakin, löytänyt nimittäin kaivamisen autuuden..


Sukan kanssa metsässä, minne Jekku ei saa tulla. Jippo onkin äkkiä oppinut paikat joihin Jekku ei saa mennä, Jipon vasta opetellessa pihamme rajoja.


Nassun sivuprofiilia - Jipolla on vahva leuka (kuvassa katoaa valkoiseen merkkiin).

"Leiki mun kaa!"


"Astuit mun tassulle ja nyt saat köniis"
Jekku katselemassa leikkikentälleNaapurin Viki on kettuterrieriuros ja se on Jekun kanssa saman ikäinen. Viki on Jekun mielestä muuten mukiinmenevä turre jonka kanssa elo sujuu kivasti toisista piittaamatta. Mutta sen jälkeen kun Viki näykkäisi Jippoa jalasta sen kiljuessa ja konkatessa aidan luota pois, on Jekku ottanut isonveljen vastuun harteilleen ja aina menee haukkuen aidan ja Jipon väliin.

Vikistä ei muuten ole mitään harmia, sen touhuja on hauska seurata ja se on meihin tottunut hienosti. :) Sen sijaan lähinaapurin Rebecca-mäyräkoira taas tuottaa kaikille naapuruston koirallisille päänvaivaa.

Heillä on tapana päästää Rebecca ulos varhain aamulla ja illalla kytkemättä. Neitikoirahan siis tulee meidän pihalle merkkailemaan ja todella hankalaa lähteä lenkille tai opetella pissakoulua iltamyöhään, kun se istuu etupihalla ja on vapaana. Mäyräkoira murisee naapurin lapsille ja muutenkin epäluuloinen, että hieman pelottaa mitä se voisi Jipolle tehdä, jos pääsevät kuonokkain. Kävin sanomassa, että koiraa ei saa pitää irti lain mukaan tai minun mielestä on ok ja saa JOS koira pysyy omalla tontilla ja tässä tapauksessa ei pysy. Se ei välitä omistajien kutsuista tuon taivaallista. Ei ihan mennyt jakeluun toiveeni ja oltiin poliisia kutsumassa paikalle ja uhkaili, että miehensä tulee huutamaan minulle.

Viki tykkää metallista :D

Ei kommentteja: