maanantai 15. elokuuta 2011

Hei me koulutetaan!


Täällä on koulutuksenpoikanen riehunut muutamana päivänä piiitkän tauon jälkeen.

Omatoimisesti ihan kotona ja lenkeillähän me treenaillaan. Missään virallisissa koulutuksissa ei olla käyty, joten varmasti meidän asennot ja käskyt olisi virallisen kouluttajan mielestä ihan pielessä. Mutta kun omaksi iloksi ja arkea varten treenaillaan, niin eipä sen väliksi kun kisoihin asti ei kuitenkaan olla koskaan menossa.

Jekun kanssa ollaan taas ryhdytty treenaamaan sivulletuloa ja se on meillä nyt semmoinen vähän-sinne-päin (ei ihan kiinni jalassa ja pikkaisen liian takana). Mukavasti sekin sana on muistettu ja miten sen kuultua toimitaan, vaikka edellisestä treenikerrasta sen sanan suhteen on jo aikaa. Pannan nouto sujuu omatoimisestikin - se tuodaan itsenäisesti jos lenkkiä ei ole alkanut kuulumaan. ;)

Isomman kanssa varmaan täytyisi laajentaa koulutusta liikkeestä makuuseen/istumiseen/seisomiseen ja hihnan tuomista. Hauskaa ja hyödyllistä siis.Jekun kanssa käytiin parin neitikoiran ja parin muun uroksen kanssa lenkillä sunnuntaina, ja kyllä vaan pojasta saa olla niin ylpeä. Toisen uroksen kanssa lönkyttelivät peräkanaa löysällä hihnalla ilman mitään äänellistä tai kehollista uhkausta/pullistelua. Oivia koirapoikia, vaikka kumpikin samanikäisiä. Kolmas uroksista hieman kiihtyi paikka paikoin, mutta Jekku pysyi relana. Häntä oli kuitenkin tiukasti selällä ja korvat pystyssä, kuten kuuluukin olla. Luottavaisin mielin ollaan, että tämä käytös jatkuu aikuisenakin.

Ohi mennään vaikka vastaan tulisi millaisia tahansa rähinäpettereitä. Jipon kanssa liikkuessa on tosin havaittavissa pientä ja hyvin satunnaista Jipon puolustamista minimaalisella murinalla (minkä juuri ja juuri kuulee), mutta yksin mennessä ei mitään ongelmia. Kaippa se pienemmän laumatoverin puolustaminen jollain tapaa kuuluukin asiaan, mutta pitää siihen puuttua nyt kun se ei ole iso juttu. Hyi-sanalla tai tökkäämällä kaulaan on se minimurinakin loppunut.


Hyvin tyypillinen Jekku-istuu-sylissä-asento :)


Jipon kanssa treenaus on vaan jäänyt sanoihin istu, maahan ja seiso, sekä tietysti nimen positiiviseen vahventamiseen ja luoksetuloihin. Leluja se noutaa mielellään, että siihen pitää nyt sitä sanaa ryhtyä liittämään.

Uutena on sana "Tök" eli että se tökkää käteen sanan kuullessaan, tämä onkin tuonut mukanaan muutamat kosteat nenun kosketukset paljaaseen jalkaan, käteen, kameraan.. Jippo kokeilee omatoimisesti, että millä tavalla se nameja saa. Tämäkin oli sellainen, mitä se luonnostaan tekee, niin kokeiltiin että miten se sen sisäistää ja äkkiähän se sen oppi.

Jippo on todella namiperso, mutta ei lainkaan puolusta nameja vaan odottaa kiltisti vuoroaan, mutta se ei ole sitten taasen yhtään omatoiminen, että tarjoaisi juttuja josta sitä voisi palkata ja se taas on kouluttajalle ongelmallista. Joutuu vähän miettiä ja lavastaa tilanteita, että sitä haluttua käytöstä tulee josta sitten palkata.Muutama kuva takapihan metsikön kupeesta:
Poikien yhteiskuva
- Jekku tuijottaa namia, Jippo muuten vaan perusjannuna :)


Ei kommentteja: