perjantai 23. syyskuuta 2011

Ojasta allikkoon

Sillä aikaa kun toinen puoli minusta iloitsee Jekun terveystuloksista toinen puoli suree Jekun tämän hetkisen terveyden puolesta.

Maanantaina Jekun kimppuun kävivät äkäiset ampiaiset ja tuloksena oli pari näkyvää pistojälkeä kuonossa, mutta otsa ja silmäkulmat olivat sitäkin turvonneemmat, vaikken löytänyt selviä pistokohtia. Olin itse koulutuksessa ja mies soitti, että Jekulla on asiat huonosti. Kotiin tultuani annoin yhden kyytabletin ja turvotus laskikin parin tunnin päästä tila normalisoitui.

Naama turvonneenakin Jekku leikki ja oli iloinen. Lenkillä selkään lensi ampiainen jonka se varsin hyvin muisti, kun heti yritti kellahtaa selälleen ja tappaa selässä matkustavan ampiaisen, joten ampiaiset siis olivat käyneet kimppuun ja kun niitä on nyt takapihallakin varsin reippaasti pyörinyt.


Luulimme selvinneemme tästä ampiaisepisodista, kunnes eilen taas mies soitti, että Jekku näyttää vihaiselta eli sen toinen kulma on taas turvonnut. Hetken päästä soitettiin uudelleen, että nyt tulee verta ja selkeästi kulmassa olikin kaksi kynnenraapaisua.Tänä aamuna tilanne oli vieläkin pahempi ja jo parin sentin alueelta oli karvat lähteneet ja iho vereslihalla. Myös toiselle puolelle oli ilmaantunut raapauksia. Sain tälle aamulle ajan lääkäriin ja eläinlääkäri tarkasteli ensin ja sanoi, että haluaa rauhoittaa ja tutkia paremmin kun yksi kohta näytti tummemmalta ja haluaa tarkistaa, onko silmässä/luomissa vaurioita raaputtamisesta.

Rauhoituspiikin purettua eläinlääkäri ajoi molemmista kulmista karvat pois, tutki, puristeli ja totesi ettei märkää ole ihon alla. Vaurioituneet kohdat desinfioitiin eikä märkäeritettä vaurioista tullut. Jekku sai kipupiikin ja herätteen. Nopsaan nukahti ja heräsikin rauhoituksesta. Nyt menossa on antibiootti- ja kipulääkityskuuri sekä kauluripakko. Haavat puhdistetaan pari kertaa päivässä ja neljän päivän päästä haetaan uusi kuuri, jos toipumista ei ala tapahtua.

Kotiintultua Jekku laittoi nukkumaan ja siitä herättyään oli kakannut ja pissannut alleen, kun aamulla emme ehtineet lenkillekään lähteä, kun tuli kiire päästä eläinlääkärin pakeille.

Ilmeisesti ampiaisen sisälle jäänyt pistin ärsytti sen verran paljon, että Jekku omalla toiminnallaan aiheutti tulehduksen, kun jatkuvasti rapatassuilla rapasi. Nyt Jekku on sitä mieltä, että kauluri ei ole kiva, kun ei pääse rapaamaan ja välillä teippasimme sukat Jekun jalkoihin, mistä pitikin kauluria enemmän, mutta pian se sukaton takajalka oli menossa kohti päätä ja kauluri sujahti uudelleen päähän. Selkeästi tulehtuneet kohdat näyttää paremmalta, kun ovat saaneet rauhassa kuivua ja alkavat muodostamaan arpikudosta ihon suojaksi. Saapa nähdä tuleeko Jekulle sittenkin valkeat tai harmaat nelisilmät..Tästä sairastumisesta tuli tottakai kustannuksia seuraavasti:

Toimenpiteet 40,63€
Hoitotarvikkeet 5,54€ (kauluri)
Lääkkeet 20,19€
Eläinlääkärivisiitti yhteensä 66,36€

Kipulääke apteekista n. 20€

Nämä rahat menivät kyllä täysin oikeaan paikkaan ja olen tyytyväinen etten jäänyt odottamaan maanantaita vaan nyt mennään kohti parantumista (toivottavasti). Toivon kovasti, että Jekku nyt äkkiä paranee, ettei tarvitse pönttö päässä olla. Huomenna alkaa jälkikurssi, mistä Jekku olisi varmasti pitänyt, mutta se nyt jää Jekun osalta käymättä. Nyt keskitytään saamaan maailman paras sessu taas terveeksi eikä muulla ole mitään merkitystä.

6 kommenttia:

wind-up toy kirjoitti...

Voihan kökkö, kaikkea sitä koirien kanssa sattuukin. :( Aika surkean näköiset kulmat on nyt poitsulla, kun jouduttiin karvat ajelemaan, mutta eipä sille voi mitään. Ja karvat kasvaa takaisin - oli väri sitten mikä tahansa.
Paranemiset!

Millan kirjoitti...

Voi pikku reppanaa :(

Petra kirjoitti...

Voi Jekku-parkaa! On toinen kyllä surkea näky... :( Pikaista paranemista ja rapsutuksia toiselle! Hyvä, että nelijalkainen itse jaksaa pitää lippua korkealla. Kuulostaa kyllä aika tutulta: Juusolla oli joskus nuoruusaikoina silmätulehdus - se oli ilmeisesti tökännyt silmänsä risukkoon. Silmä vuoti solkenaan ja oli kirkuvanpunainen - koirasta varmasti tuntui epämukavalta - mutta Juuso jaksoi silti olla kovasti pirteä.

Isäni bordercollien tarina kulki vähän samoja ratoja kuin Jekunkin: sillä oli ilmeisesti joku ötökkä purrut kuonoon tässä syksyllä ja puremakohta oli alkanut kutisemaan. Topi oli rapsuttanut rapsuttamasta päästyään, kunnes kuono oli ollut lähes vereslihalla. Nyt on silläkin meneillään antibioottikuuri.

Pikaista paranemista Jekulle! Onnea kuitenkin hyvistä luustokuvaustuloksista!

leila kirjoitti...

Kylläpäs näyttää Jekku nyt kurjalta, kaikkea sitä sattuukin. :( Yllättävän edullisesti kuitenkin selvisitte lääkärikäynnistä, meillä maksaa ihan peruskäyntikin vähintään 75e.

Minz kirjoitti...

Hitsit näitä pörriäisiä! =( Muuttuvat osa äkäisemmäksi vielä näin syksymmällä, kun niitä kukkia, mitä tarvitsevat, alkaa olla vähemmän. Pikaista paranemista!

quu kirjoitti...

Kiitos tuesta! :)

Tämäkin oli taas semmoinen muistutus, miten niin pienestä jutusta tulee niin iso.

Onneksi nyt niitä pörriäisiä ei ole näkynyt kuin yksi, että ehkä tässä ollaan jo plussan puolella.