tiistai 13. syyskuuta 2011

Terveystarkastuksia

Eilen maanantaina lähdettiin viimeiselle terveystarkastusreissulle Jekun osalta ja tällä kertaa täytyi lähteä Ouluun, koska silmäpeilauksia ei tehdä Torniossa eikä Kemissä. Samalla reissulla kuvattiin Jekulta kyynärät ja lonkat.

Lääkäriasemalle saavuttaemme Jekku önisi ja heilutti iloisesti kaikille häntää, ja tutkaili ympäristöään:


.. ja rentoutuikin puntarin päälle:


Jotta silmäpeilaus onnistuisi annettiin 15minuutin sisällä kolmasti silmätippoja, mitkä laajentavat pupilleja. Olikin suuri yllätys, että kun näkökyky hämärtyi Jekku alkoi pienesti murista muille koirille epävarmuuttaan, mikä tosin oli ymmärrettävää kun ei nähnyt kunnolla.


Kuono olisi koko ajan ollut maassa ja Jekku olisi nuollut lattialta kaikki, joten me hieman jouduttiin keskustella, onko semmoinen pöpöjen nuoleminen ihan ok


Päästiin puolituntia myöhässä vastaanotolle ja lääkäri tarkisti silmäpohjan - tutkinta keski ikuisuuden, lääkäri peilasi ja peilasi ja totesi, että silmänpohja on puhdas. Seuraavaksi tutki iriksen ja silmän etuosaa, ja niistä ei sitten sanonutkaan mitään ja kysyi, mitä Jekku painaa ja laittoi nukutuspiikin. Piti oikein varta vasten kysyä, että oliko silmissä jotain vikaa sitten. Lääkäri totesi, että Jekulla on täysin terveet silmät, mistä olen niiiin onnellinen. :)

Nukutuspiikki vaikuttikin nopeasti ja pian röngtenhuoneeseen päästyämme Jekku oli syvässä unessa:Kuvaamisen jälkeen pääsimme katsomaan kuvia ja kuvien mukaan ihan hyvät tulokset tulee. Kyynärät näyttää puhtaalta ja lonkkienkin suhteen hyvältä näyttää.  Tässä vielä kuvat:

Jekun lonkkakuva

Jekun vasen kyynär

Jekun oikea kyynär

Kuvassa Jekku on heräämössä vielä sikeässä unessa, mutta 15 minuutin päästä nousi istumaan ja seisomaan.


Vastaherännyt potilas seisoo huterasti paikallaan ja pian päästiinkin jatkamaan matkaa. Jekku käärittiin peittoihin ja nukkui sikeästi sen aikaa, kun kävimme asioilla ja hakemassa Jipon emonsa luota.Koska matkaan meni koko päivä Jippo otettiin myös matkaan ja vietiin emonsa luo hoitoon siksi aikaa, kun olimme Jekun kanssa lääkärissä. Jippo selkeästi tiesi minne paikkaan oli tullut, kun saavuimme Railin luokse ja ensitöikseen Jippo etsi pentuaikaisen lempilelunsa. :) Jipolla oli ollut hauskaa ja meidän lähtiessä oli pienen häntä tippunut ja hetken piipannut, mutta sitten rynnännyt emon lelukopan kimppuun ja leikkinyt vimmatusti neljä tuntia. Vain pari minuuttia oli torkkunut.

Emon kanssa tulevat erinomaisesti juttuun, ei ollut mitään sanomista kummankaan puolelta (eikä ihmekään, kun molemmat on niin rauhallisia ja sosiaalisia tapauksia) ja olivat leikkineet leluilla, syöneet puruluita, käyneet ulkona ja painineet. Myös pari tyttöä, jotka olivat käyneet pentuaikana Jippoa hoitamassa olivat käyneet tervehtimässä joten Jipolla oli erittäin kiva hetki emonsa luona. Kiitos Railille Jipon hyvästä hoidosta! :)

Kävimme vielä pikapikaa tervehtimässä Saivaakin entisillä kotikulmilla ja Jippo oli kovasti ilahtunut Saivan kanssa telmimisestä. Siinä on kaksi niin samalla aaltopituudella olevaa sessua kun vaan olla ja voi. Täytyy tehdä uusi reissu paremmalla ajalla.

Koska meillä oli vielä aamulla asioita Oulussa pystytimme teltan laavun läheisyyteen. Paistoimme makkarat ja pojat sai hetken kuljeskella ja syödä iltapalan.Nopeaa siirryttiinkin sitten teltan puolelle, kun nukutetun koiran verenkierto on hieman "kohmeessa" joten nukutettu koira saattaa saada vilunväristyksiä. Jekulla olikin aika kylmät tassut joten oli aika mennä nukkumaan.


Puin Jekulle päälle loimen, pari pyyhettä ja lämpimän peiton. Alustana oli lämpöalusta ja osa untuvamakuupussia.Aamuyöstä Jekku kömpikin viereen ja kellahti selälleen jalat kohti teltan kattoa, ja se olikin taas normaali oma itsensä. Tosin ei ihan tykännyt, kun jouduimme jo kahdeksalta aamulla lähteä. Kun aamumeno peruuntuikin lähdimmekin käymään Ranuan mökillä. Siellä Jippokin sai tutustua ihanaan Aaro-setään ja Jekku kävi uimassa Kuukasjärvessä.

Pitkä, mutta antoisa reissu takana. :) Nyt vain jännätään ne kuvausten tulokset.

PS. Kuvauksen tulokset ovat saapuneet ja Jekun lonkat on B/A (Asteikolla A - E) ja kyynärät terveet eli 0/0!

2 kommenttia:

Elina Seppänen kirjoitti...

Onpa ollut mukava ja lokoisa päätös terppatarkkipäivälle. :) Saas nähä, mie olen vaikka miten koittanut, että veisi Niun johkin telttaretkelle, muttei vielä ole saanut aikaiseksi... Mutta eihän sitä tosiaan tartteis kauas lähtä tästä. :D

quu kirjoitti...

Olihan se pitkä päivä, mutta kyllä sateen ropinaan oli mukava nukahtaa. :)

Juu ei tarvis lähteä.. Jippokin telttaili 1. yön ihan tuossa takapihalla, kun ei tiennyt miten riehakkaana suhtautuu telttaympäristöön, mutta se marssikin sille osoitettuun paikkaan ja pisti nukkumaan. Aamuun asti pötkötti kaikessa rauhassa. :)

Tehkääpä tekin Niun kanssa vaan ensin kokeilu ja vasta sitten suuntaatte korpeen. :)