torstai 14. huhtikuuta 2011

Sisäsiisteyskasvatusta

14.4.2011

Koirillahan on aivan mieletön hajuaisti ja ne haistaa virtsan hajun siis hyvin helposti, ja mikäli pissaa on lattialla, niin sisäsiisteyskasvatus saattaa pitkittyä. 

Pissaläikkiä on todella vaikea havaita jos pissa ehtii haihtua ja on sellaisissa paikoissa mihin ei hoksaa katsoa, joten vahinkoja siis tulee jatkossakin jos kaikkia läikkiä ei saa siistittyä.

Paljaalla silmällä lattia näyttää puhtaalta, mutta käsikopelolla koitettuna lattiassa tuntuu tahmaa.


Kävimme kodin läpitse UV-lampulla ja paljasti pienen pienet ja isommat pissatipat. Äsken niin puhdas lattia olikin kaikkea muuta kuin puhdas.. 
Läikät kävimme läpitse Urine Offilla (löytyy esim. Musti&Mirri-liikkeistä), mikä hävittää virtsan hajun sekä rajasimme pennun oleskelutilaa yön ja päivän ajaksi. Näillä toimenpiteillä sisäsiisteyskasvatus meni aimo askeleen eteenpäin ja Jiposta tulikin sisäsiisti paljon ennen Jekkua.

Olihan se toki hieman hullunhommaa pimeällä hiippailla pitkin taloa, mutta parin valottelukerran jälkeen läikkiä ei juuri ilmestynytkään.  

Sanomalehdet poistimme, koska emme halunneet opettaa koiraa pissaamaan sisälle. Tokikin vahinkoja sattui jonkin verran jatkossa, vaikka miten yritti joka ruokailun, leikkihetken ja heräämisen jälkeen kuljettaa pentu ulos. 

Vahingoista sisälle emme moittineet, mutta ulos asioinnista Jippo sai valtaisat kehut namin kera ja opetimme sille sanan "Pissalle". Molemmat koirat osaavat aikuisenakin sanan pissalle ja käyvätkin sen kuullessaan asioilla. Tämä on hyvä tapa, koska meillä se on selkeä vinkki siitä, että täytyy käydä iltapissalla ennen nukkumaanmenoa.

Pennulta ei kuitenkaan kannata ennen puolen vuoden ikää odottaa kovin hyvää sisäsiisteyttä. Mitä käsivällisempi omistaja ja muistaa kehua oikein tehdyistä asioista, sitä varmemmin saa pennun sisäsiistiksi.  Ikävillä asioilla muistuttamisella saa vain pennun pelkäämään niinkin luonnollista asiaa kuin tarpeillakäyntiä

Toivottavasti tästä on apua jollekin. :)

Ei kommentteja: