maanantai 11. kesäkuuta 2012

Korinkantaja


Jekku on pätevä oppimaan sanoja. Jekku on siitä kummallinen koira, että se muistaa sanat parin kerran jälkeen ja ne jää sille muistiin, vaikkei niitä käytettäisi viikkoihin.

Olen näemmä opettanut sen oppimaan, mikä on varmaan suurin palkkio ikinä koiran kouluttamisesta. Jekku on rajoittunut koskien fyysisiä temppuja  eikä se juuri parantele suorituksiaan ja kiepin opettaminen on ollut hidasta, mutta nyt jo suht nopeaa ja pienellä säteellä. Se kyllä juoksee kovaa ja on muuten fyysinen, mutta jotenkin sen vauhti rajoittuu suoraan menemiseen.

Pari kertaa taputin koria ja sanoin "kori". Sitten "tuo kori" ja niin kori lähti kantoon. Aluksi siitä otettiin kahvasta kiinni tai reunasta, mutta kehuin innokkaammin kahvasta tuontia joten äkkiä poika hoksi mistä kannattaa kuljettaa. Aina kun korin jätti lattialle niin eikös Jekku kipaissut sen hakemaan ja tökki sillä jalkaa, että toin nyt tämän. Valtavasti kehuja, ja se ei meinannut millään pysyä nahoissaan ja oli niin ylpeä, kun oppi. Tätä harjoiteltiin alle viisi minuuttia sisällä ja vietiin temppu ulos. Tässäpä saldo:

Korinkantaja ylpeänä esittääJekun koko olemus ja keho viestittää miten ylpeä se on!  Sillä ei nyt mikään maailman paras hännänkanto ole muttei nyt ihan huonokaan, sillä kun se tekee asioita, mistä on ylpeä, on häntä tiukasti selällä:
Flexin kanssa tehtiin samoin. Kolmisen viikkoa sitten sisällä näytin flexiä ja toisin sanaa. Sitten laskin flexin tuolille ja kysyin missä flexi. Jekku kävi pätevänä läppäämässä flexiä ja sai kehuja. Pari viikkoa vierähti vailla sanan opettelua ja asetin flexit ulos, ja kokeilin muistaako se vielä, ja muistihan se!Ei kommentteja: