keskiviikko 7. marraskuuta 2012

4H-koira

Jekku palasi tänään takaisin nuoruuden aikaiseen ammattiin eli 4H-kerhon koiravieraaksi.

Minulla ei ole lapsia, mutta alusta asti on ollut äärimmäisen tärkeää, että koira viihtyy ja osaa toimia lasten kanssa. Tämä visio lapsiystävällisestä koirasta on toteutunut yli odotusten, kun Jekku on niin kiltti lapsille ja aivan kuin se osaisi ottaa lasten iät huomioon, ja ihan pienempien kanssa se on tooooodella rauhallinen.

Jekku tiesi heti mistä oli kyse. kun saavuttiin kerhopaikalle ja lapsia alkoi kerääntyä ympärille. Se korvat lytyssä, takaosa maata viistäen heilutti häntää ja tervehti iloisesti kaikkia, hyppimättä tietenkin.

Se on todellinen luottokoira lasten kanssa - se on äärimmäisen rauhallinen, iloinen ja lapsia kovasti nauratti, että mitä kaikkea Jekku osaa ja se ei myöskään lapsista paineistu joten temppujen näyttäminen sujuu. Lapsista ehdottomasti hauskinta oli kun Jekku haukkui käskystä.

Jekku näytti miten peruskäskyt - istu, maahan, istu, seiso, jätä.. toimii sekä sitten näytti ja toi leluja (tennispallon, possun..) ja leikki aktivointileluilla kuten parilla erilaisella lautapelillä. Lapsista oli hauskaa seurata mitä Jekku tekee ja yksi lapsista hihkaisikin, että hän haluaa juuri tuollaisen koiran kuin Jekku on. Samalla kerho-ohjaajat kertoivat yleistä koiranhoidosta ja lapset saivat harjata. Aluksi kerroin Jekun historiaa ja millainen suomenlapinkoira on rotuna.

Tietoturvasyistä en valitettavasti voi julkaista yhteiskuvaa ja Jekusta & lapsista, joten laitan vain kuvat joissa lapset silittävät Jekkua - Jekku näyttää kyllä hyvin tyytyväiseltä.

Ei kommentteja: