keskiviikko 14. marraskuuta 2012

4H-visiitti

Jipon kanssa käytiin tänään ensimmäistä kertaa 4H-kerhossa koiravieraana .

Viimeksi oli puhetta, että kerho-ohjaajat toivoisivat Jekun tulevan tälläkin kertaa. Ajattelin kuitenkin, että lapsille on hyvä opettaa, miten ollaan ja toimitaan nuoren ja villimmän lapsikoiran kanssa ja meni tosi hienosti! :) Jippo tottui Torniossa jo isoon naapuruston lapsikatraaseen, joten sen tiesin pitävän kovasti lapsista, mutta hyvä sitäkin taitoa pitää yllä ja mukava tarjota Jipollekin jotain erityistä.


Koirahan on kuin peili - se peilaa vastapuolen reaktioita hyvässä ja pahassa. Jipon kanssa näytinkin, miten toimitaan jos koira innostuu liiaksi ja miten koiran saa rauhoittumaan. Jippohan reagoi juoksuun paimentamalla joten sen saa villiintymään helposti jos haluaa. ;) Lapset ymmärsi heti, että Jipon kanssa on parasta toimia rauhallisesti ja näin tekivät, ja meillä oli erittäin ihana tuntinen.

Jippo näytti bravuurit mitä osaa, osasi rauhoittua, vähän tosin piippasi kun alkoi olla tylsää, mutta lapsia rakasti malttillisesti iloisesti häntä heiluen. Jippo keskittyi jopa niin kovasti, että aloitin harjoittamaan sille ryömimistä ja se ymmärsi jujun. 

Yhden tytön pyysin avustajaksi ja hän teetätti Jipolla monia perustemppuja - istumista, maahanmenoa, seisomista, kiepin tekemistä ja namin jättämistä, ja Jippo kuunteli tarkkaavaisena mitä tyttö häneltä odottaa ja teki asiat. Itse asiassa paremmin kuin miun kanssa. ;)

Ja ilmeestähän sen näkee mitä Jippo on mieltä lapsista. ♥


Tämä tyttö oli erityisen ihana ja häntä heilui vimmatusti selällä aina kun Jippo kävi tekemässä tuttavuutta.
Pus pus


 Tunnin loppupuolella Jippo itse hakeutui matolle makoilemaan ja rauhoittumaan, ja lapset ymmärsivät itsekin antaa Jipon vetäytyä hetkeksi rauhaan ja kohtahan pieni mies oli taas lapsia tervehtimässä.Lasten lähtiessä kotiin se seurasi tarkasti jokaisen lapsen poistumisen. Se näemmä otti avosylin jokaisen uuden ihmisen laumanjäseneksi ja seurasi, miten lauma kutistui. Kun lapset olivat poissa Jippo kellahti selälleen kerho-ohjaajan rapsutetettavaksi. Väsynyt, mutta onnellinen pikkukoira joka oli antanut kaikkensa lapsille.4 kommenttia:

Taru Vallius kirjoitti...

Selälläänrapsutus-ilme on ihan samannäköinen kuin Hupilla :)

wind-up toy kirjoitti...

Kiva kun Jippokin pääsi kerhoilemaan. :) Pojille on palkinto Saivan blogissa.

Hanna kirjoitti...

Heips! Minulle tupsahti kahdesta suunnasta tämmöinen palkinto; http://rollinsydan.blogspot.fi/2012/11/palkintoa-pukkasi-ihan-urakalla.html, ja ajattelin tarjota sitä myös teille :)

quu kirjoitti...

Taru, selkeästi sukulaisia siis. ;) Hupille rapstuksia.

Wind-up toy ja Hanna, kiitoksia. :) Olen niin kehnno noutamaan näitä palkintoja, mutta arvostan niitä todella, kiitos vielä kerran!