maanantai 12. marraskuuta 2012

Hernerokkasumu

3.11.2012


Tänään oli päivällä niin valtava sumu ja sen näkee kuvistakin. Jollain lailla hyvin kiehtova keli ja viihdytiin kauan aikaa pihalla tehden puutarhatöitä poikien leikkiessä keskenään tai tuodessa leluja, että heitähän.

Leikkiinkutsuasento

Sitten ne alkoi tulla hieman levottomaksi ja kun minulla oli keskittymistä vaativat hommat käsillä laitoin poikaset kiinni. Kiinni laittaminen oli kyllä päivän paras päätös, kuten ylimmästä kuvastakin näkyy niin pelto oli hernerokkasumun peitossa ja keskeltä sumua jolkotteli joku hahmo.

Jekku näki hahmon ensin- katsoi ensin ja käänsi sille selän, asettui maahan makamaan ja ryhtyi tuijottamaan Jippoa. Jippo seisoi tarkkaavaisesti katsellen, kun eläin jolkotteli n.40m päästä huomaamatta meitä lainkaan. Jipolta petti lopulta pokka ja se kalautti kuuluviin valtavan vahtihaukun johon Jekku välittömästi reagoi nostaen karvat pystyyn, tepastellen ja vahtihaukkuen muutaman kerran kunnes totesi, että mitä ihmettä me tässä nyt vahditaan. Jippo on hälyttäjä ja Jekku reagoi Jipon antamiin signaaleihin. Tässä vaiheessa kauris oli jo kaukana kadoten takaisin hernerokkasumuun.

Poikasia ennen kaurisepisodia:Jippo palasi rikospaikalle - ruokakippo tarvitsisi täytettä, vaikka juurihan se tyhjennettiin.


 Jipon selän puolivälissä, heti harjan jälkeen, on kulottunein kohta. Jännä seurata koska se tummuu.


Jekku löysi hyvän piilopaikan kukkapenkistä. Miun kukkapenkit on kyllä pienen pellon kokoisia, joten lymyämispaikkoja löytyy paljon.
Ei kommentteja: