sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Hanskankuljettaja

Kauniin sunnuntaipäivän kunniaksi aamulenkin ja ruuan, ja pienten nokosten jälkeen lähdin kumpaisenkin kanssa tallustelemaan erikseen.

Yksin ollessaan nämä kasvavat jotenkin jalkaan kiinni ja seuraavat koko ajan, että mitäs nyt tehdään ja annapas jotain tehtävää. Aluksi Jekku sai kirmata vapaana, kunnes etäällä näkyi kaksi lähestyvää hevosvaljakkoa. Jekku on useamman hevoskohtaamisen jälkeen itsekseen oppinut, että hevosen lähestyessä se otetaan aina kiinni ja nytkin pysähtyi odottamaan ja siirtyi syrjään jotta hevoset sai ohittaa. Hevosmiehet kovasti tervehtivät hyvin käyttäytyvää koirakkoa, mikä antaa tilaa.



Välittömästi hevosten mentyä ohi se kysyy katseella päästätkö jo irti ja näinhän me toimitaan. Jekku ei hevosista välitä joten sen voi laskea irti. Kovasti se oli tekemistä vailla ja annoin hanskani sille leikittäväksi - hanskan kanssa juostaan, hypitään, hanskaa heitellään ilmaan, syöksytään kimppuun.. Tyyli on vapaa, kun on kyse hanskankuljetuksesta. Siitä onkin muodostunut yksi hauskimmista jutuista lenkeillä.




Ei kommentteja: