lauantai 9. helmikuuta 2013

Puuroutumista

Pitkästä aikaa tein pojille puuroa, kun Oscarin puuroainespussista oli vielä puolet jäljellä. Valmiin puuroaineksen aineosat ovat riisi, ohra, kaura, tattari, hirssi ja pellavansiemen.

Tähän mennessä teräsvatsat eivät ole viljoihin reagoineet, ja toivottavasti tämä jatkuu hamaan loppuun saakka. Teen ainoastaan pelkän puuron, vailla lihaa, koska se on näppärä tehdä ja liha ei menetä mitään ravintoaineita, kun se tarjoillaan erikseen tuoreena. 

1. Puuroainekset huuhdellaan ja kaadetaan vuokaan veden kera. En ole mittaillut vettä enkä aineksia sen kummemmin. Mututuntumalla. :)

2.  Uuni 200C ja vuoat uuniin. Tunnin ajan pidän uunia päällä ja sitten sen sammutan ja annan puuron hautua vielä tunnin ajan. Käyn puolen tunnin välein vähän hämmentämässä puuroa ja lisäämässä pari desiä vettä, jos puuro alkaa kuivumaan liikaa.

3. Kun ylimääräinen vesi on imeytynyt tai haihtunut pois otan vuoan pois ja annostelen pienempiin rasioihin. Jäähtymisen jälkeen rasiat pakastimeen, mistä ne on sitten kätevä ottaa aina seuraavaan päivän ruokailua varten.


Puuro odottaa jäähtymistä


Valmiita 0,25l annosrasioita tuli kaikkiaan 9kpl

Netistä löytyy paljon ohjeita, ja tätä voi muunnella monella tavalla ja lisätä lihaa, kalaa, kasviksia...2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"0,25dl" Eihän tuon vain pitäisi olla 0,25L (= 2,5dl)? :)

quu kirjoitti...

Totta! Korjaan lipsahduksen. :D