torstai 21. maaliskuuta 2013

Kenkämestari


 Jekku halusi tänään opetella sanan kenkä.

Se toi tossuni sänkyyn, asetti päänsä tossun päälle ja silmissä loisti vinkeä ilme. Koska tossu ei sanana käynyt (muistuttaa liiaksi sanaa possu), niin sanaksi valikoi ihan vaan kenkä. 


Pari toistoa ja sana oli hallussa. Käytiin ulkonakin testaamassa - heittelin Jekulle tossua ja se nouti itse, ja pyynnöstä. Vaikeutettiin tehtävää ja vein tossut kauas ja käskin Jekkua jättämään tossut rauhaan. Täpinä nousi ja kun pyysin hakemaan ne, niin innokkaasti toteutti. Se osaa tuoda paidat, housut, sukat, pannat, hihnat, hanskat, pipon, kaulahuivin... ja nyt kengät. Kohta se varmasti käy itse lenkilläkin! :D

 Kesäkarvapoliikka alkaa olla Jekun osalta kohdallaan ja kesätukassa mennään aika lailla kokonaan. Pöksyjä ja häntää vielä on, mutta kaulurikin on vähitellen kadonnut. Topattu possu on nyt vain kevyessä takissa päälikarva makaa runkoa vasten. Komia poika kesätukassakin! :)


2 kommenttia:

Marika T. kirjoitti...

Meillä Mauri on talven mittaan kunnostautunut yhden jos toisenkin lelun VIEMISESSÄ. Se ottaa lelut, kantaa ne kauas keskelle umpihankea ja jättää sinne. Ainakin 10-15 lelua on tuolla jossain pihalla kaikkien lumimassojen alla.. kesää odotellessa :) Tai edes kunnon kevättä, että saisi meidän pihaltakin joskus nuo kaikki lumikinokset kyytiä! :)

quu kirjoitti...

Marika, Jekulle nouto on opettu väärinpäin eli ensin laitettu lelu suuhun, pidetty lelua suussa ja ehdollistettu se siihen että tavaraa pidetään suussa lähellä. Sitten se jo niitä äkisti oppi tuomaankin.

Hauska leikki Maurin mielestä ihan taatusti. ღ