maanantai 19. elokuuta 2013

Härmä rn

Lauantaina ajeltiin Jipposen kanssa naapuriin, kun näyttelyt oli vain 15 kilometrin päässä eli kotinäyttelyistä kyse.

Näyttelypaikaksi oli valikoitunut Härmän ravirata. Esiintymisalusta oli hyvä, mutta kovin oli ahtaasti aseteltu kehät etusuoralle, joten aikamoista puikkelua omalle kehälle ja takaisin. Tilaa oli kyllä sitten liikutella koiraa ja sai rauhassa harjoitella.

Mukavasti Jippo suhtautui kaikkiin koiriin. Se ei ollut liian innokkaana menossa tutustumaan, mutta jos kuonon eteen ilmestyi minkä tahansa rotuinen uros, niin se nuuhkaisi ja jatkoi matkaan minun hoputtamana. Iloisesti heilutteli häntää ja olisi halunnut moikkailla, muttei ylenpalttisesti että pysyi kuulollakin,  Kevythäkissä nojaili toiseen seinään ja tutkaili harmaiden kehää ennen meidän esiintymistä.

Olen niin suunnattoman iloinen siitä, ettei Jippo turhanhauku eikä murise kenellekään. Esiintyminen oli kyllä häsläämistä, kun neitikoiriin päästin tutustumaan ennen kehään. Kivasti esiintyminen kuitenkin meni. Tuomarina oli Leni Finne, joka tiukasti arvioi koirat. Kolme urosta kahdestatoista sai ERI SA:n ja erinomaistakin jakoi niukasti. Meille tuli Ei Hassumpi arvio. ;) Avoimessa luokassa oli kaksi muuta urosta joten me sijoituttiin kolmanneksi, tulos siis:

AVO-EH AVK3

 "Ok mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen pää. Hyvät silmät ja korvat. Niukahko eturinta. Hieman lyhyt ja pysty olkavarsi. Oikeanmallinen rintakehä. Ok takakulmaukset. Kovin ahdas takaa." 


Täytyy toivoa, että takaosaan kehittyy vielä lihaksistoa tukemaan ahtaita takaliikkeitä. Etuosan rakenteellehan ei voi mitään.

Kuvia en ottanut, ja ei meistäkään taidettu yhtään kuvaa ottaa.  

Tyttökoiriin nuoriherra yritti kovasti tehdä vaikutusta ja vähän sulhotiedusteluakin tuli, että oikein mukava näyttelypäivä kaikin puolin. Parasta oli kuitenkin palata kotiin ja nähdä koirapoikien riemu. Jipon oli ollut Jekkua kovin ikävä ja Jekku olikin lenkitettykin valmiiksi isän toimesta. 

Eikä kastuttu! Saavuttiin näyttelypaikalla autoon juuri ennen kuin sade alkoi. :)Ei kommentteja: