sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Jipon luonnetesti

Jipon kanssa ajelimme kuumana sunnuntaipäivänä Lapualle, naapurikaupunkiin. Paikkana oli Wanha Karhunmäen opisto ja samaan aikaan siellä järjestettiin maalimiesleiri, mikä toi oman mielenkiintoisen lisänsä varmasti monen luonnetestiin.

Parkkipaikat olivat täynnä autoja, joissa osassa vahtiviettisiä palveluskoiria. Tämä kuului selkeästi, kun autoissa odottelevat koirat haukkuivat ja murisivat, ja autot täytyi ohittaa testipaikalle päästäkseen. Testipaikan välittömässä läheisyydessäkin oli autoja parkissa ja koiria otettiin autoista pois ja taluteltiin testipaikan lähistöllä. Tästä täytyy antaa miinusta järjestäjille, koska yleensä luonnetestipaikat, joissa itse olen käynyt, ovat rauhoitettuja eikä noin suurta paineistusta ole kohdistunut koiriin jo ennen testiä.

Jipon testiin tuo ei nyt mitään vaikuttanut, koska se ei nyt murinoista piittaa eikä niihin vastaa,  mutta koirat ennen meitä ja meidän jälkeen olivat suurilla kierroksilla jo ennen testiä. 

Testin kulku ja tulos meni odotusten mukaan. Lisään myöhemmin tarkempaa analyysiä testistä.

Jiposta tuomarit sanoivat, että siitä ei löydy tippaakaan aggressiivisuutta. Jippo ei paineistunut testissä lainkaan eikä sen jälkeenkään. Sille testi oli vain yksi uusi paikka uusien ihmisten keskellä jossa kummat tavarat liikkuivat, muttei se mitään haitannut. Tuomarit nauroivat, että tyhmä, puolusta nyt itseäsi. Jippo kun ei voi ymmärtää, että mikään sille haluaisi pahaa kun se ei vaan ole sellainen. Pimeässä huoneessa se aina nopeaa kävi pyörähtämässä vieressä, mutta jatkoi sitten paikkojen tutkimista. Itse se meni kelkkaa moikkaamaan. Jipon leikkihalu on opittua, mutta taistelutahtoa siinä ei paljoa näkynyt ja semmoinen se on. Se tuppaa luovuttamaan helposti asioista, mutta toisaalta taas kovakallolle saa useamman kerran sanoa jos jotain haluaa saada perille saakka.

Aluksi tuomarit kysyivät siitä kysymyksiä ja todettiin, että paljonhan Jekun laumanjohtajuus Jippoon vaikuttaa, sekä myös se, että sen ei tarvinne ajatella kun Jekku hoitaa älykkäänä ajattelun ja toisaalta taas Jippo ei koskaan mikään välkyin otus olekaan ollut. Mutta hyvä näin. ;)

Luonnetesti tehtiin 28.7.2013 Lapualla, tuomareina Sirkka Lempinen ja Jorma Lankinen.

Toimintakyky: +1 Kohtuullinen
Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: -1 Haluton
Taistelutahto: -1 Pieni
Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
Kovuus: +3 Kohtuullisen kova
Temperamentti: +2 Kohtuullisen vilkas
Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: Laukausvarma +++

Yhteensä: Pisteet +150, miinuspisteitä 11 eli loppupisteet +139 ja laukausvarma.

Ei kommentteja: