tiistai 3. syyskuuta 2013

Risottoa

Koiranhoidollíset asiat kuten koulutus ja ruokinta on varmaan niitä asioita, joista syntyy eniten keskustelua tai riitaa.

Mielipiteitä on monia ruokinnan suhteen. Esimerkiksi toinen vannoo raakaruokintaan, toinen syöttää samaa nappulaa vuodesta toiseen ja toinen vaihtaa nappulamerkkiä lennosta. Minä kuuluun ryhmään "sekasyöttäjät".

Koirat saa mielestäni laadukasta ja edukasta, aika lähellä tuotettua nappulamerkkiä, hapanmaitotuotteita, puuroja & riisiä ja tuoretta lihaa. Satunnaisesti kananmunia ja kotiruokaa. Kaikki viili- ja jogurttipurkit J-pojat nuolevat puhtaaksi. Lisäksi on namit, puruluut, siankorvat ja muut "karkit".

Joskus kuitenkin sorrun ostamaan koirien mikropizzaa - koiranmakkaraa - einestä. Syön itsekin eineksiä ja joskus koen, että täytyy tarjota "hampurilaisaterian" myös koirille. Koiranmakkaralla koira varmaan elää, mutta sitä en syötä ainostaan, kuten en pelkkää nappulaakaan. Vaihtelu virkistää myös koiria. Terveellinen ruokavalio - niinno, en itsekään aina terveellisesti syö.


Kilon jauhelihapötkön sulamiseen menee aikaa ja aina ei muista lihaa ottaa sulamaan, joten turvaudun satunnaisesti eineksiin. Täällä perämetsillä ei ole lähellä eläintarvikeliikettä joten tyydyn lähimarketin tarjontaan einesten suhteen. Koirat söi erityisesti talviaikana S-ryhmän lohta sisältävää koiranmakkaraa osaksi muuta ruokavaliota. Makkara tirisee rasvaa ja koirat pääsivät vähän kasvattamaan karvojen alaista "talviturkkiakin". ;)


Tänään kokeilussa on Best-In Kotikeittiön härkärisotto. Vähän olin skeptinen laadun suhteen, mutta noin kahden euron pötkö ei tuntunut kalliilta ostokselta kuitenkaan.


Yllätyin positiivisesti, kun ruoka näytti kotiruualta ja tuoksui hyvältä. Teollista hajua siinä ei ollut juuri lainkaan ja risotto levittäytyi hyvin. Koirat saivat pienet palat ennen lenkkiä ja kotitielle saavuttaessa ne marssivat kovaa kyytiä kohti kotia ja sisälle. Ne muistivat, että risotto napujen ja veden odotti reippaita lenkkeilijöitä. Ruoka hävisi todella nopeaan. Täytyy toistekin ostaa tätä.


Keväällä oli tarjouksessa koirien retkiastiat. Olen tykännyt, vaikka vähän lötköjä ovatkin, mutta käteviä matkalla, kun saa pieneen tilaan ja helposti pestyäkin.

Ei kommentteja: