keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Porttiteoriaa


 Mies oli yllättänyt ja käynyt hakemassa turvaportin Biltemasta.

Portin tekniset tiedot:

"Jauhemaalattua teräsputkea. Asennetaan esimerkiksi oviaukkoon, käytävään tai portaisiin. 2 lukkoa. Sulkeutuu automaattisesti. Säädettävä leveys: 71-82 cm. Korkeus: 75 cm. Paino: 4,2 kg."

Tiedoksi, että paketissa lukee, että portin minimileveys on 71-72cm, mutta lukitustapit vaativat sen 73-74cm, että portin saa kunnolla kiinnitettyä.

Kuva: Biltema

Porttia sovitettiin sisätiloihin rajaamaan koirien ja kissojen tiloja, mm.vaate- ja kylpyhuoneen oviin, mutta portti oli niihin aivan liian suuri. Etuovessa portilla ei olisi ollut käyttöä, kun siitä kulkee oikeastaan vain satunnaiset vieraat. Paikkansa portti löysi takapihan oviaukkoon.


Pojat saavat luvalla kulkea pihalle, mutta luvatta tulla sisälle. Ne ovat kuitenkin oppineet automaattisesti kysymään luvan jos kantavat leluja pihalle tai jos käyvät sisällä kääntymässä. Koirien takia porttia ei tullut hankittua vaan kissojen. Kissat pysyvät nyt sisällä tai ulkona.Jekun ilme kertoo paljon - se mieluummin on ihmisten lähettyvillä kuin pihalla.

Jippo tiedustelee saisiko jo tulla sisälle.

Portti aika hanakasti menee itse kiinni, että tarkkana saa olla ettei kissa jää väliin. Portti myös suhtautuu minua kohtaan epäkunnioittavasti ja tämä moniajo "liuta lukkoa ja nosta porttia" on jotenkin meikäläiselle tuskallista. Kestää kauan päästä nopeasti paikasta toiseen. Kärsivällisyyttä opin jos en muuta! Portti on helppo asentaa ja jämäkkä, ja edukas (alle 30€) joten voin suositella. Kovin pienet kissat ja pennut pääsee kyllä väleistä läpitse.Ei kommentteja: