sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Punkkipannoituksia

Pitkällinen puntarointi erilaisten punkkitorjuntapantojen suhteen päättyi lopulta tuttuun Scalibor vet'tiin viime kesän tapaan. Tutkin eri pantojen ominaisuuksia ja hintoja, ja olin jo kallistunut yhteen vaihtoehtoon Scaliborin lisäksi.

Kävi kuitenkin niin, että työkaverin äiti oli ostanut tyttärensä koirille Scaliborin- pannat, mutta työkaveri ei niitä halunnut käyttää. Sain pannat edukkaasti kaksi yhden hinnalla ja viime vuonna pannat toimivat hyvin (muttei erinomaisesti), eikä oireitakaan pannoista tullut. Toki jokainen erä voi olla jollain tapaa erilainen, joten seuranta on tarpeen.

Tänään pannat tuli asetettua pian sen jälkeen kun poistin Jipon nelisilmästä kauden toisen punkin. Jippo kerää punkkeja herkemmin kuin Jekku, mikä on vielä välttynyt punkkeilta.

Pannan teho kestää 5-6 kuukauteen eli loka-marraskuulle saakka. Täysi teho saavutetaan viikon kuluttua pannan asettamisesta.

"Scalibor vet -panta on ainoa eläinlääkkeeksi rekisteröity panta. Scalibor panta suojaa koiraa punkkeja eli puutiaisia vastaan 5-6 kk ajan eli koko kesän. Valmisteen vaikuttava aine, deltametriini, leviää koiran ihon pinnalla ja turkissa olevaan rasvaan. Sitä ei imeydy merkittävässä määrin ihon läpi. Täysi vaikutus saavutetaan viikon kuluessa pannan asettamisesta. Pantaa voi käyttää 7 viikon iästä lähtien." Ilopilleri ApteekkiPannat ovat pakattu ilmatiiviisiin pusseihin. Koska panta pitää asettaa tiukasti kaulan ympäri (Pannan ja koiran kaulan väliin on mahduttava kaksi sormea) on liiallinen osa leikattava pois. Pakkaan ylijäämät takaisin pusseihin ja palautan punkkipannat kauden loputtua apteekkiin.

Pantoja ei saa hävittää kotitalousjätteen mukana vaan ne on aina toimitettava apteekkiin hävitettäväksi.


Ennen pantojen laittamista harjasin molemmat karvaotukset ja tein kummallekin jakauksen kaulaan jotta saan pannan tiiviisti kaulan ihoa vasten, että panta tehoaisi.

Kun mustalla koiralla on karva musta kärjestä tyveen on riistanvärisellä Jekulla mustaa vain karvojen päässä.Turkki harjattu ja panta laitettu.

Nyt odotellaan viikon verran, että panta alkaa toimia kunnolla.  Järvenrannat odottavat meitä ja sitten testataan pannan tehot.

Ei kommentteja: