sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vähän vähemmän

Jekku ja uudet kaverit Tikotiko & Lambi

Huhtikuisella eläinlääkärireissulla silmälääkärille tuli Jekku käytettyä puntarissa ja lukemat näytti laihdutuskuuria eli 24,5kg. Säkäkorkeudeltaan 49cm korkea Jegerström oli päässyt livahtamaan lihapullaksi.

Möhköfantin ruokavalio muuttu JahtiVahti Energiasta HauHauChampionin kana-riisiin ja annoskokoakin pienensin. Muuten ruokavalio on pitänyt samankaltaista linjaa - nappuloiden lisäksi kupissa on näkynyt vaihtelevasti jauhelihaa, hapanmaitotuotteita, puuroa, kananmunaa ja/tai kasviksia. Joskus sortunut myös koiranmakkaraankin ja einesruokiin, mutta annoskoko pysynyt samana. Ruoka-aika on kahdesti päivässä aina aamu- ja iltalenkin jälkeen. Päivällä satunnaisesti tullut pureskeltavaa luiden tai puruluiden muodossa tai pikkunappuloita aktivointileluista.

Nirsoilu on hävinnyt ja ruoka-ajat on nykyään Jekulle tärkeitä. Jippoa nopeammin Jekun kuppi tyhjenee ja se odotelee kiltisti pikkuveikan ruokailua. Kummatkin tarkistavat ja viimeistelevät toistensa kupit ruokailun päätteeksi. Ruokavilli iskee välittömästi, mutta aluksi kellitään tyytyväisenä ja kuonoa pyyhitään antaumuksella pörrömattoon.

Kävimme perjantaina Jekun kanssa Mustissa ja Mirrissä tarkoituksella puntarissa. Myymäläpäällikkö puntaroi Jekun ja tulokseksi tuli mukava 21kg eli nyt Jekun paino on juuri oikea. Ei ylimääräistä, mutta ei luuviulukaan.

Katselimme aktivointileluja ja nätisti Jekku istui vierellä, varsinkin kun kotitekoinen lihapulla tuli aika tiiviillä tahdilla sen kitusiin. Ovensuussa nimittäin on kyltti "Merkattu tuote on ostopäätös" joten jottei kukkaro kovin tyhjenisi olisi koiran oltava hyvin kiltisti. Myyjäkin oli "myyty" edelliselle asiakaskoiralle, kun se oli nostanut jalkaa myyjän lahkeeseen. Jippo on todella nopea jalannostaja että sen kanssa en ole uskaltanut liikkeeseen mennä -tulisi muuten hyvin kallis reissu.

Uusi possuntapainen ääneltää on tämä vaaleanpunainen Lambiksi ristitty lammas ja sitten toinen sukupolvi sinistä Tikotikoa.


Sininen Tikotiko-pehmovinku on noussut Jekun ykkösleluksi ja se sitä innokkaasti tarjoaa ja vinguttaa. 


Lambiin oli tyytyminen, kun Jippo tuli ja pölli Tikotikon. Tuolla Jippo nyt on tyytyväisenä tuolin all ja a nukkuu pehmo kuonon vierellä.


Ei kommentteja: