maanantai 1. joulukuuta 2014

Pyyhkeitä


Rapaisia märkiä tassuja ja mahanalustaa on tullut ahkerasti kuivailtua. Satunnaisesti huuhdellut ja sitten kuivannut, mutta usein vain kuivannut.Uroot pääsee kunnolliseen tassu- ja mahapesuun kunhan tulee pysyvä lumi.


Pyyherituaali menee näin: toinen karvakorva odottaa kiltisti vuoroaan ja välillä vaihdellut kumpi on kuivattu ekana. Pojat oppi nopeasti sanan "käänny", ja erityisesti Jippo on nohevana vaihtamassa kylkeä. Kääntyminen sanasta helpottaa huomattavasti työlästä kuivaamista, kun voi vaan keskittyä itse hommaan.

Froteepyyhkeillä tähän saakka on menty - yksi lattialla koiran alla ja toinen käytössä kuivaamiseen. Märillä keleillä pyyhkeet eivät vaan aina ennätä kuivua, kun pitäisi pyyhe olla jo taas käytössä.

Citymarketista löytyi Jalo-merkkinen pyyhe 3,65€ hintaan, kooltaan 50x70cm. Samalla valmistajalta oli myös toisen niminen pyyhe myynnissä samaan hintaan.


Paljon kehutut Rukka-pyyhkeet Mustista ja Mirristä. Suuri pyyhe on kooltaan 40x80cm ja maksoi 9,90€/kpl. Pienemmässä paketissa oli kaksi tassupyyhettä kooltaan 30x30cm ja sen hinta oli 6,90€/setti.


Käsituntumalta materiaaleissa ei huomattavia eroja. Rukkan pyyhkeissä toinen pinta tiiviimpi ja kiiltävämpi, kun taas Jalo-pyyhkeessä pinta on pehmeä kauttaaltaan. Käyttö näyttää kumpi valikoituu parhaimmaksi ja onko kalliilla ja halvalla pyyhkeellä käytännössä edes mitään eroa.


 Tässä kuvasta näkee hyvin koko- ja värierot pyyhkeiden kesken. Harmi ja onni, kun täällä on nyt pakkaskelit niin pyyhkeillä tällä erää ei tarvetta, joten tarkemmat analyysit jää tuonnemmaksi.


Näillä pyyhkeillä varmaan tovi jos toinenkin pärjätään. Täytyy vielä käydä kurkistamassa löytyykö Honkkarista tai Tokmannilta vastaavia. Pyyhkeitä tarvitaan kuitenkin aina moniin käyttötarkoituksiin, ettei näiden suhteen hutiostoksia tule.

Ei kommentteja: