tiistai 24. marraskuuta 2015

Tutkimusmatka siniseen maahanVanhojen punaisten puutalojen välistä kiemurteli hiekkatie kohti peltoja. Mutkitteleva hiekkatie polveili peltojen välissä ja lähdimme sitä kulkemaan kohti sinistä usvaa.

Päädyimme pelloille, pellolta ison ojan yli toiselle pellolle, ojan kautta hiekkatielle ja taas pellolle. Viimeiseltä pellolta päädyimme hyvin vaikeakulkuiselle kotapolulle, jossa vierailimme ystävänpäivänä eri seurueella. Pysähdyimme hetkeksi järven rannalla nököttävän kodan edustalle rantakallioille. Kodalta lähtikin helppokulkuinen polku takaisin pellonreunaan.

Todella mukava parituntinen  - niin kaunista katseltavaa aamusumu, nouseva aurinko, kuura ja iloiset koirat. Jippo ja Iitu viilettivät pitkin peltoja keskenään. Jekku sai maistaa vapautta, kun Iitu oli kytkettynä. Iitu vähän arastelee railakasta Jekkua ja kun Iitukin on kodinvaihtaja ja ollut vasta hetken uudessa kodissaan, niin annetaan sille aikaa tutustua rauhassa uuteen ihmiseensä.Jekku on leikkiessään aikamoinen jyrä, että monella loppuu sen kanssa huumori kesken. :)

Viime viikon yhteislenkillä Jekku ja Iitu saumautuivat mukavasti yhteen, kun mukana oli pari gööttiä, bullmastiffi ja saku. Kaikki meni niin nätisti ja muodosti kävelytiellä tiukan lauman - vieri vieressä tuntemattomien kanssa köpöteltiin ja vaivihkaa toisia katselivat ja nuuhkivat. Iitua tilanne vähän ahdisti ja se kävi hakemassa Jekun luota turvaa. Tämä kaksikko jäi hihnoistaan kiinni muutama viikko sitten ja tilanne hieman kiristyi, ja sanaharkkahan siitä tuli. Onneksi välit on nyt kuitenkin paikattu. :)

Iitu on kyllä mielettömän ihana koiruus ja on ollut ilo siihen tutustua. Lenkkeilemme arkisin pari-kolmekin kertaa päivässä joten meillä on tämmöinen toimiva pikkulauma kasassa. Yhdessä kulkeminen on niin huippua - matkat pitenevät ja aika kuluu joutuisasti mukavassa seurassa. Jippokin tietää sanan "Iitu" kun sen sille aamulla aina sanon. :)
Kodan rantakallioilla - nyt ymmärrän miksi tänne helpoiten pääsee järvenjäätä pitkin.

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Kauniita kuvia! Vähän usvaakin joissakin, se tekee kuviin pientä taikaa. Tullapa tällaiset talvikelit pian takaisin! ...joskaan täällä Turun seudulla ei niitä ole tänä vuonna vielä edes näyttäytynytkään.

quu kirjoitti...

Terhi, täällä lähellä pk-seutuakin talvet ovat kiven alla ja nyt kun muutaman vuoden asuttu niin arvostaa kyllä lunta ihan uudella tavalla..