torstai 28. huhtikuuta 2016

Taigan ja Jekun pennut


Vappuna odotettu perhetapahtuma alkoikin jo aamuyöllä ja päivänvalon näki Jekun ja Taigan pentue. Yhden ultratun sijaan syntyi kuusi potraa poikaa, joista suurin ja ensimmäinen oli tulossa maailmaan perätilassa, ja sen kohdalla tarvittiin pientä Marjon avustusta ja ensimmäinen pentu oli syntynyt.

Taiga ja pennut voivat hyvin ja mummokoira (Taigan emo) odottelee jo tyttäreltään lupaa päästä hoitamaan pentuja. Ihanaa kun pennut kasvavat emonsa ja mummonsa kanssa tottuen jo heti pienestä toiseen koiraan.

Pennuista neljä oli suuria ja pulleita, ja pari poikaa oli pienempiä, mutta kaikkien painot oli yli 300g, suurin muistaakseni 408g. Marjo vielä punnitsee ja tutkii pennut tarkemmin  kunhan lepää ensin välissä.

Mustia ja riistoja ovat väritykseltään vaaleilla varpailla kuten emolla ja isälläänkin on. Jännä nähdä millaiseksi väritys kehittyy ajan saatossa. Valkoisia merkkejä ei tokikaan tule,mutta periytyykö Jekun nassuväritys? Jäämme seuraamaan. Vaikea kuvailla omia tuntemuksia muuta kuin onnellinen ja huojentunut, että synnytys meni hyvin. Pentukuume alkoi heti nousta vaikka ajatuksessa oli ettei olisi pennunpaikka avoinna.


Lisään tähän postaukseen lisätietoja.
Ei kommentteja: