torstai 5. toukokuuta 2016

Jipon rally-tokokisat


Rallitokokurssi loppui joku aika sitten ja päätin sitten ilmoittaa meidät Jipon kanssa paikallisiin rallytokokisoihin kurssin päättäjäisiksi.  Mukava saada vieraan ihmisen arviota meidän osaamisesta ja liikkeistä.

Päivästä kehkeytyikin tähän astisista kevätpäivistä kuumin, yli + 20 astetta,  ja siinä oli kyllä koira sekä emäntä koetuksella jo varjossakin. Ensikisaajien täytyi olla paikalla tuntia ennen kisan alkua, että tarkistettaisiin sirut ja saataisiin kisakirjat. Järjestäjän toimesta ne toimet sitten venyivät ja saatiin hoidettua vasta juuri ennen kisan alkua. Siinä kyllä alkoi omakin keskittyminen herpaantua, kun odoteltiin ja odoteltiin, koska meitä tarvittaisiin.  Monet muutkin ensikertalaiset tuskastelivat ja odottivat. 


Kun lopulta oli hetki astua kehään niin Jippo haahuili, kiskoi, katseli muualle ja oli poissaoleva. Ennen kehää se torppasi naamansa nartun merkkaukseen. Nassu ihan hiekassa ja kuola valuen sain hyvin haluttoman koiran kehään. Sain Jipon jotenkuten kuulolle ja tsempattua.


Jippo kaatoi heti alkutöikseen ensimmäisen kyltin ja siinä itseenkin valui jännitystä sen verran paljon, että kolme ensimmäistä kylttiä meni itseltäkin ihan höpösti. Sitten saatiin koottua itseemme mukava vire ja useampi kyltti suoritettiin mallikkaasti.

Kaikkiaan kylttejä oli 16 kappaletta ja virheitä kertyi seuraavista:

1. Puutteellinen yhteistyö, kaadettu kyltti/merkki -1
2. Uusi, ohjaajavirhe -3
3. Puutteellinen yhteistyö, epätarkasti suoritettu tehtävä -1
7. Uusi -3
8. Taluttimen kiristyminen, puutteellinen yhteistyö -1
9. Väärin suoritettu tehtävä (liikaa istumisia) -10
12. Väärin suoritettu tehtävä (liikaa istumisia) -10
13. Taluttimen kiristyminen -1

Tulos: Hylätty (64 pistettä)

Yllätyin, kun olikint tulos lopulta hylätty, vaikka ajattelin radan menneen suht ok, kuvistahan sen sitten näki.. ;)  Pisteitä tuli siis 64 ja alle 70 pisteen suoritus on hylätty.  Jippo kuumissaan istahteli pariin kertaan, mitä en edes huomannut. Jokaisesta ylimääräisestä istumisesta tuli -10 pistettä ja kun virhepisteitä tuli niistä -20, niin meidän osalta tulos oli sinetöity.  Ilman niitä istumisia tulos olisi ollut 84 pistettä. Lopussa itselle alkoi jo tulla hoppu ja hihna alkoi kiristyä.

Tuomarikommentit: Hyvä rata. Muistathan, että koiran on tehtävä juuri oikea määrä istumisia, ettei tule virheitä.

Rata oli kyllä mukava ja sitä oli kiva suorittaa, ja ihan mukavastihan se meni siihen nähden ettei olla kuin "kotihallilla" ja kotona treenailtu, ettei niin häiriötreenaamista ole ollutkaan. Kuumasta päivästä huolimatta saatiin rata kivasti tehtyä ja Jipollakin oli kiva vire lopulta, kuumuus vähän verotti, mutta sehän nyt kuuluu asiaan, ettei aina mene nappiinsa. :) 

Ei kommentteja: