keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Maksimaalinen pihasekoilu


Mitäpä tänne kuuluu?  Sitä normaalia koiramaista arkea. Jippo sairasti uudenvuoden jälkeen kennelyskän ja oli reilun viikon poissa pelistä ja mentiin sen ehdoilla ihan minilenkkejä, kunhan asiat sai hoidettua ja kotiin. Levolla yskä meni itsekseen ohi ja yskänlääkkeeksi laitoin yskänpuuskan tullessa rypsiöljyä tai piimää. Yskä ei koskaan pahaksi edes päässyt, kun tuputin heti yskänlääkettä  - se kyllä helpotti Jipon oloa. Lisäksi Jippo kävi päivittäin ennen nukkumaanmenoa minun kanssa suihkussa. Itse tykkään todella kuumasta suihkusta ja siinä kylpyhuone mukavasti aina höyrystyy ja Jippo makaili lattialla ja sai samalla höyryhengityshoitoa.

Kumma kyllä Jekulle yskä ei tarttunut, vaikka yleensä on molemmat köhinyt. Jekulta löytyi syyskuisista keuhkokuvistakin tiivistymää - eläinlääkäri selitti ne olevan vanhan koiran vikaa ja/tai kennelyskien jälkitautien aiheuttamia. Jekkuhan alkaa yskiä kun on huonossa asennossa, esim kellii mutkalla selällään. Näitä yskäkohtauksia tulee onneksi todella harvaan, eikä siis aina kellimisestä yskitä. Ehkä jotenkin keuhko on lytyssä/joku siihen painaa mikä laukaisee köhimisen. Ja kertaköhinällä sekin on sitten poissa.

Hankittiin joku aika sitten uudet valjaat ja niiden kanssa ollaan viiletetty kun yskät on selätetty. Niistä tulee myöhemmin esittelyäkin.  Jipon niskalle on parempi mennä valjaissa ja nyt kun noita naisten viestejäkin on kaikki paikat täynnä niin helpompi poikiakin saada liikkeelle. Usein kyllä astun viestin päälle ja "omin" sen - pojat lähtee sillä heti matkaan eikä niitä tarvitse kiskoa.

Hieronnan tulokset ovat pojissa nähtävissä ja liike on kevyttä. Kumpienkin kadonneet takakulmauksetkin ovat taas tulleet esille, kun jumit ei saa koko takaosaa nippuun. On ollut ilo katsella kauniisti liikkuvia ja elämäniloisia koiria. Jekku loppulenkeillä sekoilee enemmän eli kun kotiinpäin ollaan menossa se saa leikkikohtauksen ja alkaa säntäillä, sekä haukkua. Usein se kyselee katseella hanskaa mitä voisi heiluttaa, heitellä ja säntäillä perään. Jippo taas on lumessa (niin meillä on sitä taas vaihteeksi jonkun aikaa) vetää täysiä, umpihankijuoksua.

Aloitin lyhyen kamerakurssinkin ja tarkoituksena olisi saada parempia kuvia aikaan ja saada omasta kalustosta kaikki irti. Saapa nähdä pääseekö kameran herraksi. Vähän uusilla asetuksilla kuvattuja poikasia. Jippo tyytyikin lopulta istumaan vieressä ja odottamaan jotain. Jekku vähän yritti antaa kuvaushaastetta:


Ei kommentteja: