sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Haiskarinkierros

Alaosastolaisille järjestin helmikuun retkeksi yhdessä Jegolas-kennelin Sirpan kanssa Haiskarinkierroksen kanssa. Tämä kuuden kilometrin mittainen reitti on Hyvinkäällä Kytäjä-Usmi ulkoilualueella. Reitti kulkee pääasiassa metsäautoteitä, mutta meitä etelän asujia on hemmoteltu lumella ja metsäautotie oli vain kapea polku lumen keskellä ja luminen metsä oli niin kaunis.

Retkelle osallistui neljä lapinkoiraneitiä ja neljä lapinkoiraurosta. Tällä kertaa ei ollut ainuttakaan porokoiraa, mutta hellyyttävä rescue-galgo kulki Aava-lapinkoiran matkassa.Jekkua ärsytti kulkea porukan loppupuolella.
Reitin puolivälissä oli Iso-Haiskarin nuotiopaikka Haiskari lammen länsipuolella, missä oli hyvä puutilanne, pöytä ja penkit sekä istumapaikat nuotion ympärillä ja siinä evästimme koiramaisia juttuja jutellen. Koirat kytkimme puihin odottamaan retken jatkumista.

Laituri kertoi tarinaansa siitä miten upea paikka tämä olisi kesällä ja lampi soveltuukin uimiseen.Opastajina meillä toimi Saana ja tyttärensä Hile.Elmo oli suuri nallukka
Aava ja galgo-ystävänsä Perro


Jippo kulki retkueen etunenässä kepon ja tämän veljen kanssa, ja Jekkua vaivassi, kun osa laumasta oli toisaallta ja välillä se piippasi kun se niin olisi halunnut kulkea edellä. Jossain vaiheessa pääsimme sitten puikahtamaan edelle ja Jekku oli niin tyytyväinen, kun sai kaverinsa kanssa taas kulkea. Laavulta kuljimme loppumatkan edellä yhdessä Saanan ja Hileen kanssa. Hileellä ja Jipolla oli hauskat leikit ja juoksut menossa, vähän hankalaa fleksejä selvitellä, mutta selvittiin. ;) 

Oikein ihana talviretki hyvässä porukassa ja mukava oli saada taas tuttuja kasvoja retkelle pitkästä aikaa, sekä myös uusia kasvoja ja koiria tavata. Aivan ihanaa porukkaa alaosastossa. Nyt vain uutta retkeä suunnittelemaan. Selkästi retkeilystä lapinkoirien omistajatkin pitää ja onhan tämä rotuna aivan huippu kun tulee luonnossa liikkumiseen.
Sisu

Isä ja tytär, Sisu ja Tuuli
Sisu ja Tuuli - alakuvissa Tuuli


Ei kommentteja: