sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Mäntsälän ryhmänäyttelytMukava näyttelypäivä takana! Olipa hauska lähteä pitkästä aikaa näyttelyihin turistiksi. Piti kuvatakin, mutta tekevälle sattuu ja kameran akku jäi kotiin keittiönpöydälle, missä sitä eilen latasin reissua varten..  Paikalla oli kyllä useampia kuvaajia ja lapinkoiria oli ilmoitettu mukavat määrät, tuomarina oli Esa Ruotsalainen.

Lähdin Tainan ja Moskun kera ja niinhän siinä kävi, että pääsin esittämään tämän hurmaavan lapinporokoiraherran. Moskulla on ikää 2-vuotta ja kehässä meidän seurana oli pari muutakin porokoiraa. Mosku sai laatuarvosteluksi ERInomaisen ja palkittiin luokkavoitolla, mutta millekään porokoiraurokselle ei SA:ta annettu, joten paras uros-kisaa ei pidetty. Tuomari oli hurjan mukava ja tiukka, niinkuin kuuluu ollakin.

Näyttelypäivän jälkeen jäätiin vielä pullalle ja sitten hurautettiin kotiin. Otin vielä Moskusta kuvia tässä meidän kotipihalla muistoksi reissusta. Omat pojat aidan takana piti iloista remakkaa - ne tykkäävät Moskusta, kun Mosku on niille tuttu retki- ja lenkkikaveri.


Moskun lähdettyä omat röllit pääsivät pihalle vapaaksi. Ne eivät pihalta minnekään lähde ja pian palaavat takaisin portista omalle pihalle. Jippo näyttää niin söpöltä talviturkissaan ja kohtahan se taas vähenee, kun on turkin keventämisen aika.

Täällä Vihdissä on ollut kerrankin kunnon talvi ja ollaan saatu nauttia lumesta useamman kuukauden (tosi harvinaista!) ja pakkastakin on ihan mukavasti ollut. Useimpina aikaisimpina vuosina pojat on jo tässä vaiheessa talviturkkinsa heittäneet, mutta nyt on pohjavilla ollut varsin tiiviisti. Satunnaisista kohdista villa on alkanut irrota, mutta yhä edelleen pohjavillaa riittää.
Jekulla on parin päivän päästä yhdensänvuotissynttärit! Saapa nähdä mitä kivaa keksitään.Ei kommentteja: