maanantai 22. helmikuuta 2010

139

Kävimme aamusella eläinlääkärin juttusilla. Jekulta otettiin verikoe, jotta saadaan varmistettua onko rabiesta vastaan vasta-aineita kehittynyt - tutkimustulos saadaan parin viikon päästä. Jos tulos tulee takaisin positiivisena saa Jekku passiinsa merkinnän ja voimme mennä heti keväällä vaeltamaan naapurimaihin . Jossain oli juttua, että Norjasta Ruotsiin mentäessä tai päinvastoin täytyisi olla joku lääkitys. Täytyy vielä siitä ottaa selvää.. ettei tarvitse samaa reittiä ajaa takaisin.

Kaikki maitohampaat olivat lähteneet, joten ei tarvitse niitä lähteä leikkaamaan eli ehtaa hammasta on koko suu täynnä. Eläinlääkäri kehui Jekun purukalustoa :)

Lisäksi Jekkuli sai mukaansa ruiskuja ja Betadinea (paikallisantiseptilios) ja Canofite-korvatippoja, jälkimmäistä myös käytetään esinahkaontelon huuhtelua varten. Eli saamme mukavasti noin viikon ajan huuhdella herran sukukalleuksia.


Komea luulaastari komeili Jekun jalassa eläinlääkärivisiitin jälkeen ja lohdutuspalkinnoksi pikkuherra sai uuden lelun, mikä ristittiin Tipiksi. Tipiä onkin vingutettu kiitettävästi :)

Verikokeen ottaminen meni erittäin hienosti - Jekku istui paikallaan ja lähinnä yritti hivuttaa kuonoa lähemmäs eläinlääkärin otsaa. Liekkö yritti päästä nuolaisemaan lääkäriä ;) Yhtään ei itkenyt, yrittänyt pakoon tilanteesta, mainiota Jekku!

Kaikenkaikkiaan oikein positiivinen kuva jäi vierailuista. :) Hintapuoli onkin sitten toinen juttu..

Hintaa koko eläinlääkärikäynnille tuli 139 €:

Klinikkamaksu 5€
Toimenpidemaksut 20€
Laboratiorikulut, ulkopuolinen 44€
Käyntimaksut 33€
Lääkkeet 30€
Tarvikkeet 7€

4 kommenttia:

wind-up toy kirjoitti...

Kiitos kommentista! Lisäänkin blogin seurattavaksi ja linkin Saivan blogiin. :) Vaeltaminen on mullakin tulevaisuuden haaveena, toivottavasti joskus onnistuu.

Todella kaunis koira, vai pitäiskö sanoa komea. :)

Millan kirjoitti...

Hellyttävä laastaritassu :) Vaan on nuo eläinlääkärikäynnit tosiaan hinnoissaan.

Meilläkin Usma on innokas vaeltajakoira ja pääsee varmaan taas kesällä pitkälle reissulle Lappiin. Seitaa moinen ei taida kiinnostaa. Miten onkin osunut perheeseen kaksi niin sopivan erilaista lapinkoiraa. Eipä ole emäntäkään mikään retkeilijätyyppi, vaikka isäntä käy lapinvaelluksilla vähintään kaksi kertaa vuodessa..

Elina Seppänen kirjoitti...

Kyllä noista lääkärireissuista kummasti kertyy rahanmenoa, hupsishei. Ihana tuo kuva Jekusta ja Tipistä. :)

Sain sähköpostin, pitää vähän tuumailla. Tällä hetkellä päällimmäisenä hoidellaan neidin uhmaikää, että ei uskalla tehdä suunnitelmia paria päivää pidemmälle. :) Torstait tosiaan mun kuoroharkkapäivä vielä kaiken lisäksi.

quu kirjoitti...

Saivan ihminen, olisi tosi hienoa seurata teidänkin vaellusjuttuja. Vähän tukea meille, kun meidän tutuista kukaan ei vaella, saatika sitten koiraa ota mukaan ;)

Millan, onhan ne hinnoissaan juu, mutta onneksi on vakuutus jos jotain vakavampaa tapahtuu. Kyllähän tuo summa vähän kiristää lellimisbudjettia ;)

Miekään en ollut mikään vaeltajatyyppi vaikka metsässä olenkin paljon liikkunut. Kyllä siitä hiljaisuudesta kuitenkin oppii nauttimaan. Hyttysistä en siltikään pidä :D

Elina, tuo reissukin oli ihan vaan peruskäynti. Varsinaisesti kun ei tehty mitään isompaa, mutta kun harrustukset maksaa.. ;)

Ilmoittele tosiaan jos 4h-visiitit kiinnostaa. Toukokuulle tulikin jo kutsu..