perjantai 2. huhtikuuta 2010

Ohi on!

Meillä on vietetty mukavat viimeiset kolme päivää, sillä Jekku on lakannut jatkuvan ravaamisen, ulvomisen ja piippaamisen. Nyt on saanutkin rapsutella ja huomioida Jekkua enemmän, kun ei ole ollut pelkoa piippaamisen vahvistamisesta. Ihanaa! :)

Kun Jekku pitkästä aikaa kuuntelee - ollaankin lähdetty luomaan uusia käyttäytymismalleja. Yksinän on se Takana-käsky, mitä ollaan käytetty metsälenkeillä.

Toinen ongelmakohta on lenkille lähteminen, mikä sujuu kyllä ihan mainiosti, mutta pientä viilamista siinä olisi. Mehän ollaan laitettu Jekulle panta/valjaat ja hihna sisällä, ja se on nätisti odottanut sisällä ja luvan kanssa se on saanut tulla etupihalle. Ennen se on kyllä siinä odotellut, mutta ei ole tahtonut istua aloillaan vaan kiire olisi edetä. Parin päivän harjoittelun jälkeen menee paremmin. Nyt sen saa päästää etupihalle ja se jää siihen rauhallisesti odottamaan, eikä ole heti kiire lähteä liikkeelle.

Tänään aloitettiin harjoittelemaan etupihalla irti olemista, kun pitkänäperjantaina on liikennettä vähän, ihmisiä ja koirakoita vielä vähemmän. Meidän etupihahan on pieni (koko noin 4x8m)ja vasemmalla laitaa on bambuaita ja oikealla puolella taas osan matkaa harvahko pensasaita. Pihan etuosassa on 30cm korkuinen mitätön aita ja osa jaetusta etupihasta naapurin kanssa on avointa.

Jekku lähti kahta lasta tervehtimään ja kipittelemään parkkipaikalle, joten se joutui välittömästi sisälle. Arestin jälkeen se pysyikin pihassa touhuten omiaan, mm. järsien lumen alta paljastuvia koristeheiniä ja pensaita. Naapurin Titta-koiruuttakin sai nuuhkutella ja J pysytteli kiitettävästi omalla puolella parin huomautuksen jälkeen. Me touhuttiin pihalla pari tuntia kolaten kukkapenkeistä lunta pois (kinokset yli 50cm korkeita) ja vaikka toinen meistä koko ajan poistui oman pihan ulkopuolelle, ei Jekku aikonutkaan lähteä perään. Ja se tuli aina pienestäkin äänimerkistä iloisesti häntä heiluen. Mallikas lappalaiskoira :)

Etupihaa syksyltä 2007 - syreenistä oikealle on naapurin etupiha

30 cm korkean aidan jälkeen on parkkipaikka ja aita otettiin yhdeksi rajapyykiksi

Ei kommentteja: