maanantai 14. maaliskuuta 2011

Valinta


Tänään oli vihdoin SE SUURI päivä, jota olemme odottaneet kuin kuuta nousevaa tammikuusta alkaen. :)

Aloimme syksyllä miettimään Jekulle toveria, mutta yllättävän muuttorumban seurauksena jouduimme perumaan pentuvarauksen, koska halusimme antaa Jekulle tilaa sopeutua uuteen kotiin (ja hieman kasvaa aikuiseksikin). Joulukuulla aloimme taas miettimään uudestaan asiaa, kun Jekku sopeutui hienosti uuteen kotiin ja sai tovereita, ja se on äärimmäisen leikkisä joten siitä olisi kovasti seuraa seuraajalle.

Saimme kuulla, että samaisen pentueen alkuunpanohetki oli siirtynyt ja pennut syntyisivät helmikuulla, joten siltä seisomalta hihkaisimme HEP! Yksi syy miksi halusimme juuri tästä yhdistelmästä oli pentueen emonisä, joka oli ensimmäinen lapinkoirauros johon ihastuimme. Pentueen Miina-emo on aivan loistava luonteeltaan - se on sosiaalinen ja pysyy irti pihalla. Se oli hieno paimentaja paimennuskokeessa, mutta valitettavasti se ei haukkunut joten koetulos hylättiin.

Synnytys oli vaikea ja kuudesta pennusta vain kaksi urosta jäi henkiin.

Siispä tänään pääsimme ensimmäistä kertaa tutustumaan neliviikkoiseen kaksikkoon ja samalla valitsimme Jekun seuraajan.

Sekä kasvattaja, että sijoituskoti ovat seuranneet pentujen luonteen kehitystä ja ovat olleet sitä mieltä, että musta on rauhallisempi ja kaikki hoitotoimenpiteet (madotus & kynsienleikkuu) sujuu hiljaisesti ja rimpuilematta, jolloin teimme helpon päätöksen, että tämä ihana piirtopää muuttaa meille sen rauhallisen luonteen takia.

Vielä täytyisi odottaa kolme viikkoa ennen kuin pienen voisi hakea kotiin. :)Riistanvärinen velipoika on aivan ihana, harmi ettei saa ottaa molempia!
12 kommenttia:

intootje kirjoitti...

Voi kuinka ihana :) Ja aivan totta, että luonteen perusteella kannattaa valita. Meillä on eka koira dominoiva uros, joten toisen piti olla vähemmän dominoiva. Vilkkaita saivat olla kumpikin. Ja pojat tulevatkin loistavasti toimeen eikä välejä ole tarvinnut selvitellä.

quu kirjoitti...

Intootje, kiitos. :) Teillähän on sitten samalla tavalla asiat suttaantuneet. :)

Pitää katsella, että miten Jekku uuden tulokkaan hyväksyy ja aluksi otan kyllä lelut varmuuden vuoksi pois, että saavat ensin ihan vain tutustua ja leikkiä keskenään. Ettei vain tule mitään sanomisia heti alkumetreillä..

intootje kirjoitti...

Meillä vanhempi antoi nuoremman alkuun tehdä ihan mitä vaan, jopa syödä ruoat. Kun vanhempi on laiheliini jo muutenkin niin piti tosiaan vahtia, ettei ruoat mene muihin suihin. Nytkin, kun vanhempi saa ruoasta tarpeekseen niin nuorempi odottaa jo ihan lähellä, että pääsee kupin kimppuun. Joten siinä saa meikäläinen aina pitää silmällä, ettei nuorempi saa liikaa ruokaa. Luut, lelut yms ovat sitten eri juttu. Mutta alkuun nuorempi sai tosiaan tehdä mitä vaan. Odottelen mielenkiinnolla, miten teillä lähtee homma sujumaan :)

Huomasin muuten, että sulla on Minna Väänänen kuvien ottajana. Olenkin FB:ssa Minnan kaverilistalla :)

quu kirjoitti...

Mie kanssa jännityksellä odotan, että miten käy.. Jekku on pienenä ollut erittäin dominoiva lelujen,vesikupin ja lätäkköjen suhteen, mutta nyt sillä on ihan sama ja se on muiden kanssa jakanut kaiken. Ainut vaan, että kaverikoirat tuppaa murisemaan Jekulle sen leluista. Jekku vaan intona yrittää, että leiki mun kanssa äläkä niiden tylsien lelujen. :D

Miulle tuli muuten sama fiilis, että olen kyllä jossain katsellut siun koirien kuvia kun nimetkin olivat niin tuttuja. :D En nyt vain keksinyt, että minkä niminen olisit, mutta kuviasi olen kyllä käynyt katsomassa.

Miulla on myös Minna ystävälistalla kun molemmilla on koira samalta kasvattajalta ja ollaan käyty näyttelyissä yhdessä ja Jekkuakin Minna on tosiaan kuvannut ja kylässäkin käynyt. :)

intootje kirjoitti...

Onko sulla koira profiilissa? Mulla on Tarmokas mun kanssa profiilissa.

quu kirjoitti...

Keksin katsoa Lapikkaasta joten kaveripyyntö lähti tulemaan. :)

wind-up toy kirjoitti...

Mukavan näköisiä penneleitä on molemmat. :) Toivottavasti valinta osui nappiin ja yhteiselo sujuu mallikkaasti!
Nyt sitten vain istumaan ja odottamaan, jotta milloin pienen saa kotiin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onnee tulokkaan kanssa ;) Se todellakin on niin komea,niin ihana toi väritys.

Hanna kirjoitti...

Huimasti onnea uudesta tulevasta karvaisesta perheenjäsenestä! Ihanan suloisia molemmat, ihanan ihana kuva tuossa edellisessä postauksessa emosta ja muksuista :)

quu kirjoitti...

w-u T, eiköhän :) Kyllähän se edesauttaa kun saavat ihan pienestä saakka olla yhdessä. Äkkiä ne viikot onneksi menee ja sitten kun pentu tulee niin odotetaan, että koska se nukahtaa. :D

Anonyymi, kiitoksia! :) Ois kiva kyllä tietää, että kuka toivottelee.

Hanna, kiitos myös siulle! :)

Susanna kirjoitti...

Voi elämä miten ihania nuo pennut ovat!

quu kirjoitti...

Susanna, kiitos :) Lapinkoiranpennut taitaa olla aina vähän liiankin söpöjä.. ;)