perjantai 11. maaliskuuta 2011

Netan paimennusvideo

Tässä vielä Netan koesuoritus:

6 kommenttia:

intootje kirjoitti...

Netta tuli kyllä tosi hyvin aina kutsusta luo. Meillä Tarmo oli niin kiinnostunut niistä lampaista, että lähti kuin tykin suusta kun pääsi ajamaan, mutta täydestä juoksusta olisi kyllä ollut vaikea saada lopettamaan. Ollaan taas toukokuussa menossa kokeilemaan.

Menikö testi niin kuin arvelitkin, siis miten oletit koiran käyttäytyvän?

quu kirjoitti...

Netta yllätti Pia-omistajansa täysin ja kovaksi luultu typykkä nojasikin omistajaansa yllättävän paljon.

Netan veljen omistajana miekin olin kyllä yllättynyt, kun olin saanut sellaisen käsityksen, että Netta olisi Jekun kaltainen.

Kai tilanne oli niin uusi ja outo, että Netta ei päässyt tilanteen herraksi.

Hauska silti seurata miten niin samanlainen koira käyttäytyi, täytyy oman turren kanssa lähteä kanssa kokeilemaan. :D

Minkäs nimisiä koiruja siulla on, siis viralliselta nimeltään?

intootje kirjoitti...

En etukäteen oikein osannut arvella, miten koira käyttäytyy. Ko koiralla on paljon energiaa, mutta epäilin vähän, että purkautuuko oikealla tavalla :D Olihan sitä sitten hieno kattoa, kun koira olikin hommassa niin hyvä. Viralliset nimet on Anana's Xurro ja Jäkäläkummun Tarmokas (tämän kanssa on käyty kokeilemassa paimennusta). Vanhemmankin kanssa on käyty kokeilemassa, mutta se tukeutui kanssa liikaa omistajaan. Sillä kerralla paikalla olleen juoksuun tulossa olevan nartun hajut sekoittivat pakkaa myös. Kun vanhempi ei ollut kovin innokas paimentaja, niin ei sitten nuoremman kanssa ollut odotukset korkealla, mutta onneksi tuli positiivinen yllätys.

quu kirjoitti...

Kyllähän Netalla olisi parantamisenvaraa, mutta se oli aikaisemmin paimentanut vain lampaita ja porot olivat uusi tuttavuus. Kuitenkin kun tuo paimennusominaisuus löytyy, niin hyvä siitä on jatkaa. :)

Tutun oloisia kaveruksia siulla. Piti oikein jalostustietokannasta katsoa, että löytyykö tuttuja koiria taustalta ja löytyyhän niitä vaikka miten! :)

Xurron emän täyssisar on miun kaverilla (A.Vanessa) ja Xurron siskopuolikin (A.Elämän..) taasen kuuluu meidän Tornion seutulaisten lappalaiskoirien alaosastoon. :)

Tarmokas on sukua meidän tulevalle pennulle eli siun koiran emo on myös emänä tulevan pennun isoisälle (J.Jänkäjustus). :) Eli olisikos Tarmo nyt sitten isoeno? :D

intootje kirjoitti...

No minähän tunnen Vanessan hyvinkin :) Ja Vanessan seurana asunut Martta taas meni mun kaverille asumaan, olisko tästä nyt jotain vuosi aikaa?

Jäkäläkumpulaiset on tosi kivoja kavereita :)

quu kirjoitti...

Pienet piirit pyörii, vai mitä :D

Vanessan omistajaa tässä pikkuhiljaa alkaa tuntemaan, kun kanssa alaosaston kautta tutustuttu.

Jäkäläkumpulaiset sessut on kyllä tosi hienoja :)