sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Syntymäpäivä


Hyvää syntymäpäivää rakas Jekku! :)

Tänään Jekku täytti 2-vuotta ja reipas poika pääsi heti aamutuimaan tapaamaan parisataapäistä porolaumaa Pellossa.

Poika suhtautui poroihin tyynen rauhallisesti katsellen niitä kertaakaan haukkumatta tai pomppimatta. Taisi näin suuri lauma saada pojan vähän hämilleen.  Poron tullessa lähelle sitä mentiin uteliaana katsomaan korvat höröllä iloisella mielellä - porolla tosin oli muut aikeet mielessä ja porohan meinasi puskea.  Jekku peruutti askeleen taaksepäin, josta porohan innostui - sitten oli totinen paikka peruutaako lisää vai mitä tehdä? Jekku päätti murista patistaen poron kauemmas ottaen oman tilansa haltuun ja sen jälkeen kelli muina miehinä ja järsi lahjaksi saamaansa poronsarvea. Tarvittavaa kovuutta poropaimennukseen siis löytyy.

Tutustuminen meni niin mallikkaasti, että Jekku sai kutsun poroisännältä tulla syksyllä kokeilemaan paimennusta urosporoilla. Isäntä oli erittäin otettu Jekun käytöksestä. Joten katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan! Meille on erittäin tärkeää, että koira osaisi työn johon se on alunperin jalostettu. Jos paimennus menee mallikkaasti, niin ehkäpä sitä poropaimennustestiin ollaan menossa.
Jekku lahjansa kanssa


Täytyy olla hermot kohdallaan :)

5 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Onneksi olkoon, Jekku :)

wind-up toy kirjoitti...

Kovasti onnea leikkikaverille! :) Ja hermoja näyttäisi löytyvän paimennushommiinkin, vielä ei ilmeisesti tositoimiin päässyt.

Elina kirjoitti...

Synttärionnea Jekulle! Ihanan värinen herra kyllä on.

Jossu kirjoitti...

Onnea Jekulle! :) Jekku on kyllä komea!
Olit käyny kommentoimassa meidän blogiimme aikaa sitten, huomasin kommentin vasta tänään, pahoitteluni. Blogimme näkyvyys on nykyään rajattu, jos haluat päästä lukemaan sitä vielä, ilmoita :)

quu kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista! :)

w-u toy, juu hermoja löytyy ja syksyllä kokeillaan sitten paimentamista. Nyt ei viitsinyt, kun vaatimet olivat viimeisillään..

Elina, värikäs herrahan Jekku on :)

Jossu, tokkiinsa olisi mukava lueskella, mutten tiedä mihin ilmoittaa, kun ei ole spostiosoitetta tiedossa. Toivottavasti bongaat tästä halukkuuteni :)