tiistai 14. kesäkuuta 2011

Ekat näyttelytreenit

Käväistiin Jipon, Piitun ja tämän emännän kanssa lunnikoirien näyttelytreeneissä vähän harjoittelemassa, kun torstaina olisi Jipon ensimmäinen mätsärikerta edessä. Mukana oli muitakin alaosastomme lappalaiskoiria, joten ne olivat tuttuja Jipolle entuudestaan.

Jiposta sai olla kyllä niin ylpeä, kun jaksoi pari tuntia olla mukana eikä tuskastunut kertaakaan. Eihän me olla häiriössä treenattu oikein mitään ja näyttelyhommia ihan vaan tässä kotosalla. Seisominen on perusasento, että sitä se tarjoaa mielellään häntä heiluen. Hihnakäytöstä ei olla edes opetettu, kun saavat mennä fleksissä johtuen laiskasta omistajasta..

Tosi hienosti seisoi ryhmäseisotuksessa ja yksilöarvostelussakin seisoi napakasti, ja tuomarikin sai tutkia ihan rauhassa pikkuisen seistessä. Hampaiden tarkistusta täytyy toki harjoitella, mutta kun on hampaiden vaihto kesken niin en ole hampaita kauheasti tarkistellut, että kun niitä ikeniä kutittaa.

Kertaakaan ei liikkeessä kiskonut, laukannut, pomppinut tai hihnaa repinyt. Tuomari kehui kontaktia ja sitä, että Jiposta olisi aineksia muuhunkin. Kiva kuulla ulkopuolisen agi- ja tokoihmisen mielipide, kun itsekin olen katsonut, että Jippo varmaan soveltuisi hyvin toko- tai/ja agilitykoiraksi Jekkua paremmin. Vaikkei Jekussa nyt mitään vikaa ole, mutta sitä kiinnostaa useasti muut enemmän kuin palkka, että sen motivoiminen on vaikeampaa kuin Jipon.

Mehän jopa vähän voitettiinkin oma ryhmä, toiseksi tuli Jipon kaveri Isla. Tuomari ei osannut valita kahden supersöpön välillä, mutta sijoitti nyt ykkökseksi nuoremman eli 4kk vanhan Jipon. :)

Jipsu Satun kuvaamana, kiitos kyydistä, seurasta ja kuvauksesta :)

Ei kommentteja: