perjantai 10. kesäkuuta 2011

Terveystuloksia

Jekku kävi tänään eläinlääkäri Antti Niinistön pakeilla tekemässä virallisen sydänkuuntelun ja polvitutkimuksen.

Polvet tutkitaan koiran ollessa hereillä ensin koiran seisoessa ja sitten maatessa eli rasituksella ja ilman. Ell sanoi polvista, että tämän parempia ei voisikaan olla, mistä olen niiiiin suunnattoman onnellinen. :)

Sydänkuuntelu oli puhdas, virtaukset ok ja pulssi tuntui molemmissa takajaloissa. Sydänkuuntelun yhteydessä tarkistettiin myös kivekset (kuuluu prosessiin). Pyysin vielä lisäksi kokeilemaan kyynär- ja olkanivelet läpi ja niissä ei kliinisissä tutkimuksissa löytynyt mitään ja liikkuvuus oli erinomainen.

Tulokset:

Polvet 0/0
Puhdas sydänkuuntelu
Olka- ja kyynärnivelten kliininen tutkimus ok
Kivekset ok

Jippo sai samalla reissulla II rokotuksen ja nukahtipa pikkumies eläinlääkäriaseman lattiallekin meidän tehdessä eläinlääkärin kanssa paperihommia. :)

Jekun osalta terveystutkimukset jatkuvat syksyllä 2011, jolloin silmät peilataan ja kyynärät&lonkat kuvataan. Mikäli näissä tulevissa terveystarkastuksissa ei ole huomauttamista olisi Jekku mahdollisesti saatavana jalostukseen sopiville nartuille ja jalostustoimikunnan hyväksymille yhdistelmille. Jalostuskäyttö kuitenkin vasta neljä vuotiaana ja toisen silmäpeilauksen jälkeen, jotta varmistutaan silmien terveydestä. Enkä koe mielekkääksi teetättää pentuja koiralla, joka on vielä itsekin lapsonen.

Haluan varmistua, että Jekku on fyysisesti täysin kehittynyt ennen isyysasioita ja myös luonne on aikuisen koiran näköinen. Nyt Jekku on oikein hyväluonteinen ja erittäin leikkisä koirapoika, joka sietää erinomaisesti toisia uroksia ja osan kanssa voi pitää irtikin, mutta katsotaan miten sitten aikuinen Jekku käyttäytyy.

Häntäänsä se kantaa tiukasti selällä vain jos haluaa narttuja liehitellä tai jos jollekin urokselle pitää hienovaraisesti viestittää, että on varteenotettava kilpakumppani. Näyttelyissä se tuskin häntäänsä selälle nostaa, mutta sekin voi muuttua kun ikää tulee lisää ja on tarpeeksi tietoinen itsestään ja toisista uroksista.

4 kommenttia:

Minz kirjoitti...

Hienoa! Eipä sitä paljon parempia tuloksia olisi voinut saadakaan! :)

wind-up toy kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin kautta! Tosi kiva, kun polvet olivat parasta A-luokkaa, turhaan huolehdit siis. :)

Petra kirjoitti...

Onnea paljon terveystulosten johdosta! =)

quu kirjoitti...

Kiitos, kaikille onnitteluista! :) Oli kyllä niin mukava saada positiivisia tuloksia, ja ihan kohtalaisin mielin jatketaan tuota tarkkaamista syksymmällä. Vielä on monen monta asiaa, missä voi mennä vikaan, mutta pidän peukut korkealla. :)