maanantai 29. elokuuta 2011

Metsälenkillä


Auringon juuri laskeuduttua Jippo pääsi laavulle mukaan makkaranpaistoon ensimmäistä kertaa ainoana koirana.

Pimeässä rantaan tulevat aaltojen äänet sai pienemmän vahtihaukkumaan ja pöhisemään, mutta yllätykseksi se juoksi suoraan ääntä kohti. Ei se näemmä niin nössö olekaan kuin ollaan ajateltu. ;)

Jippo käyttäytyi ihan eri tavalla yksin ollessaan ja se näemmä luottaa Jekun hoitavan vahtimisen jos isompi on mukana. Jippo nökötti laavulla meidän vieressä katsellen ja kuunnellen, kun Jekun kanssa ollessa Jippo olisi tutkinut ympäristöä ja touhuttanut omiaan. Kun laitettiin metsäaukealle pitkäksemme katse kohti tähtitaivasta, istui pieni meissä kiinni ja tarkkaavaisena kuunteli metsän ääniä. Vielä ei ihan selvinnyt, onko Jippo lauma- vai paimennusviettinen. Peloissaan se ei ollut vaan tyynen rauhallisesti seurasi illan hämärtymistä.

Syy miksi Jekku ei ollut matkassa mukana oli se, että se kävi jo aikaisemmin parin tunnin metsälenkin Piitun kanssa:


Jekkua on kyllä mukava pitää irti, kun sillä ei ole lainkaan riistaviettiä ja tulee helposti luokse, varsinkin jos on nakkia tarjolla :) Alussa toki pitää muistuttaa, että nakkia on tarjolla ja loppulenkistä Jekku tulee pienestäkin piipahduksesta täyttä vauhtia palkkaa hakemaan:

"Mä tuuuuuuun!!"


Lenkin loppupuolella pysähdyttiin sammalaiselle metsäaukiolle ottamaan muutama kuva:

Parhaat kaverukset:

Jekku ilta-auringossa paistattelemassa


Satun avustamana nappasin lenkin alussa yhden sivuprofiilikuvan ja mukavasti on turkki lähtenyt kasvamaan:


Piitusta on kasvattanut erittäin sievä neiti :)
2 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Voi, tuo riistavietittömyys on kyllä hieno piirre. Meillä tuppaa olemaan joskus hieman ongelmia Usman kanssa, kun se on mentsästysintoisuudenlisäksi vielä niin salamannopea reaktioissaan, ettei ihminen meinaa ehtiä ajoissa kieltämään.

quu kirjoitti...

Usma on oppinut että nopeus on valttia. ;) Jekku ei piittaa siilistä, oravista, jäniksistä eikä linnuista mitään. Eikä kotieläimistä. Mutta porot on eri juttu. ;)

.. ja vähän kissatkin. :D