lauantai 10. syyskuuta 2011

Pellon pentunäyttely

Jipon ensimmäinen näyttely on nyt takanapäin, ja siellä meni ihan yli odotusten. Pelloon ajaessamme meitä ilostutti sateenkaari, sanotaan että sateenkaaren päässä on ruukku kultaa ja olikin, ruusukkeiden merkeissä, sillä niitä oli kotiintuomisina useampi.Pienten urospentujen luokassa kisasivat Jipon lisäksi Keijukaisten Männynkäpy, millä on sama isä kuin Jipolla ja parkinvärinen Myrsky. Jippo oli pennuista vanhin.Tuomari Katja Korhonen oli perusteellinen ja tutki koirat tarkkaan ja palasi välillä tuolilleen istumaan, ja taas tuli tarkistamaan. Liikutti ja tutki monta kertaa. Lapussa olikin todella paljon tekstiä ja kaikki oli huomioitu. Tuomari oli löytänyt kaikki ne hyvät puolet, mitä itsekin olen nähnyt ja myös ne huonot puolet. Suosittelen tätä tuomaria jos haluaa saada kokonaisvaltaisen ja rehellisen arvion. Erittäin asiallinen, koiria hyvin kohteleva ja mukava tuomari. Kunniapalkinto ei ollut itsestäänselvyys tällä tuomarilla.

"7kk. Erittäin hyvätyyppinen, hyvät pään mittasuhteet, poskien tulee vielä "täyttyä", hyvä purenta ja korvat. Aavistuksen lyhyt kaula. Ikäisekseen hyvä eturinta & runko, hyvä raajaluusto & käpälät, pysty olkavarsi, riittävät takakulmaukset. Erinomainen turkinlaatu, hyvä häntä, liikkuu erittäin ahtaasti takaa, aavistuksen löysästi edestä, hyvällä askelpituudella sivusta. Esiintyy ja esitetään hyvin." Rodunomainen lähestyttäessä.
Arvostelussa nyt ei ollut mitään isompaa erhettä, mitä ei aika tai esitystapa korjaisi. Jekku on pitänyt Jipon lihaksiston hyvässä mallissa, kun painivat tuntitolkulla joka päivä. ;)

Jippo esiintyi todella mallikkaasti ja juoksi tosi nätisti. Sai olla pienestä todella ylpeä ja ollaanhan me kyllä harjoiteltukin esiintymistä paljon. Välillä laitoin häntää selän päälle, mutta suurimmaksi osaksi annoin hännän olla levossa.

Me odottamassa kehän laidalla kahden muun arvostelun päättymistä:


Jipon mielestä parasta antia oli kuitenkin Tinkan kanssa leikkiminen. Tinkalla myöskin on sama isä kuin Jipolla.


Sukunäköä?


Jippo oli nuorista urospennuista paras, tuloksena PEK1 KP eli luokkavoitto ja kunniapalkinto. Seuraavaksi kisattiin yhtä vanhempaa pentua vastaan ja tuomari sanoi, että Jipolle toivoisi toppausta poskiin (allekirjoitan täysin), mutta pitää mm. Jipon mittasuhteista enemmän joten Jippo oli PU1 (paras uros). Siirryimme lopulta kisaamaan parasta narttua vastaan ja siinä sijoitumme toiseksi eli VSP (vastakkaisen sukupuolen paras).

Tähti ja Jippo eli tittelein sanottuna ROP ja VSP


Jippo ja VSP-ruusuke


Olihan Jekkukin matkassa, kun mies oli kursseilla ja sen päivä meni kevythäkissä nukkuen eli Jekulla oli kyllä tylsä päivä, kun olisi halunnut mennä esiintymään, mutta Jekulle oli illalla luvassa ihan jotain muuta. :)

2 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Hieno Jippo. Onneksi olkoon!

quu kirjoitti...

Kiitos kiitos! :) Seuraava koitos vuodenvaihteen jälkeen vasta.