sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Punaisia nauhoja kaksin kappalein!Käväistiin poikien ja Piitun kanssa mätsärissä - lisäksi paikalla oli lappalaiskoirien alaosaston koiria useampi. Meillä oli siellä oma nurkkauskin. :)

Ensiksi oli Jipon vuoro esiintyä toisen lapinkoiraurospennun kanssa. Tuomarina isoille roduille toimi pumeja kasvattaja täti, mikä oli tosi tarkka ja sanoi, että Jippo on valmiimpi joten se sai punaisen nauhan. Punaisten pentujen ryhmäkehässä oli yli kymmenen koiraa ja yhden kierroksen perusteella neljä valittiin jatkoon, ja Jippo ei niihin kuulunut.  Olen kyllä tosi tyytyväinen, kun Jippo on pikkaisen alkanut olemaan intolintuna ja pomppimaan, että malttoi kuitenkin kivasti esiintyä. 

Jippo vapaasti esitettynä, venyy ja vanuu suuntaan jos toiseen :D
Kuva: Laura Posti

Jekku odottelemassa omaa vuoroaan Henna-tytön halailussa:


Jekun kanssa meille sattui kaikista pahin mahdollinen kilpakumppani - saksanpaimenkoiranarttu. Jälkeenpäin ajateltuna paras mahdollinen.. Sanoin kyllä tuomarillekin, että mitähän tästäkin tulee, mutta Jekku ei nartusta tuumannut mitään ja esiintyi erinomaisesti. Tuomari ihastui Jekun rauhalliseen ja itsevarmaan esiintymiseen ja hyviin liikkeisiin, joten sille napsahti ensimmäinen punainen nauha ikinä! :)

Kuva:Laura Posti

Punaisten aikuisten ryhmäkehässä ei tullut sijoitusta. Olen niin tyytyväinen, kun Jekku oli koko mätsärin aikana niin rauhallinen, vaikkei se koskaan mikään rähinäpetteri olekaan ollut, mutta aikaisemmin ollut pikkuisen kärsimätön kun mitään ei tapahdu ja ollut skarppina - sellaista nuoren koiran kärsimättömyyttä oli aikaisemmin havaittavissa. Nyt Jekku makoili ja tykkäsi olla rapsuteltavana, mitä se normaalisti ei ole näyttelyissä tehnyt (ja torstaisissa treeneissäkin Jekku pyysi Kompoa leikkimään ja Kompokin jo kaukaa näki Jekun ja oli kovasti iloissaan. Hauskoja nämä isot pojat. :) )

Mätsärissä taustalla ollut uros pärräsi ja Jekku sitä katsahti, mutta käänsi selkänsä ja laittoi makailemaan(!).  Voikohan tästä päätellä, että teini-ikä on nyt mennyt ohitse ja Jekusta on tullut itsevarma nuori mies?

Jekkuhan on kotioloissa sylikoira ja tykkää olla rapsuteltavana, mutta nyt se oikeasti oli niin rentona, että kävi pussailemassa kehäsihteeriä ja koirakavereiden emäntiä, mitä se normaalisti ei ole koirapahtumissa tehnyt. Aikaisemmin se on seurannut muuta toimintaa ja toisia koiria, että ihmiset on jäänyt vähän paitsiolle. Miekin rapsuttelin minkä ehdin ja Jekku jutteli omaan tapaansa kiitosta rapsutuksista ja antoi emännällekin pusuja. Miun koira on tainnut mennä jotenkin rikki. :D


Voittajan on helppo hymyillä!  Jekun ihkaensimmäinen punainen nauha! :)Sinisen talon nalle :)


5 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Onpa Jekku ollut hienosti!:) Rapsutuksia!:D Mutta tässä sivussa sitten että En pääse omaan blogiini, joten päivityksiä en sinne voi tehdä.. mutta kunhan tilin saan taas käyttöön, jatkan tottakai!:)

quu kirjoitti...

Kiitos :) Mikäs blogia riivaa? :) Toivottavasti ei mitään isompaa häikkää siinä..

Riina kirjoitti...

Ei enää onneksi mikään!:) Sain sen kuntoon!! Käypäs lukemassa blogissani sieltä "mun ja tuiskun touhuja" -sivulta mitä kirjoitin.. en jaksa sitä tähän uusiksi kirjoittaa kiireessä:D Niin että alahan etsiä Jekusta ja vaikka Jipostakin kuvaa!!:D Tai kuvia! sekin käy!!!<3 :)

Riina kirjoitti...

Moikka! Käyhän katsomassa blogini. "Mun ja tuiskun touhuja".. laitan s-postiin sitten kun kaikki valmiina.. :)

quu kirjoitti...

Riina, vataus tulee myöhässä, mutta asia bueno. Kiitos! <3