tiistai 20. joulukuuta 2011

Majuri

20.12.2011

Pika-asiointi Ouluun oli varsin mukava reissu, kun olimme sopineet tärskyt poikien kasvattajan ja Jipon Miina emon omistajan kanssa. Lisäksi paikalle tuli kaikkien odotettu kunniavieras - Jipon täysveli Majuri.

Leikkitohinat oli heti päällänsä Jipon, Majurin ja emon kesken. Harmittavasti heti alkuunsa Majuri otti ja livahti pihalta kohtaa jossa aita oli hieman rikki. Liekkö maaseudunpoika hämmentyi ihmis- ja koiravilinää. Majurin matka taittui vilkasliikenteisen tien vierellä kulkevaa pyörätietä 4 kilometrin päähän lähtöpaikasta. Onneksi kuitenkin perään lähtenyt omistaja oli niin tärkeä, että Majuri lopulta aikansa jolkoteltuaan kääntyi tulosuuntaan päin. Kiinni Majuri ei uudessa tilanteessa antanut, vaikka muuten sillä on hyvä luoksetulo, mutta lopulta leikki Jipon kanssa koitui kohtaloksi ja karannut pikkuveli saatiin kiinni.

Jiposta löytyi äijää ja se jopa ärisi - ensimmäistä kertaa kuulin Jipon murisevan. Pienen keskustelun jälkeen Jippo rauhoittui ja oli taas oma itsensä. Kai se innostus meni hieman yli? 

Jippo oli pikkuveljeään isompi ja Majuri taas karvaisempi kun asuu maatilalla ja saa olla paljon ulkosalla.  Toisella pitempi kuono, toisella lyhyempi, toisella vahvemmat jalat, toisella ohuemmat, toinen arempi, toinen sosiaalisempi.. Yhtä kaikki, komeita nuoria miehiä kummatkin. :) Jippo oli selkeästi isänsä kaltainen ja Majuri taas emonsa.

Pari kuvaa kaksikosta kasvattajan ottamana. Pojat on täysin hyvää pataa, kuten kuvista näkeekin. :) Ja pitihän veljeä vähän pusutellakin.
Kuvat: Petra Palukka

Ei kommentteja: