lauantai 7. tammikuuta 2012

Aktivointileluja


Millaisia aktivointileluja teidän koirillanne on?

Lenkkien ja koirakavereiden tapaamisen lisäksi meillä on käytössä muutama aktivointilelu tylsien sadepäivien tai tylsän arjen varalta.

Olen miettinyt jonkun uuden lelun hankintaa, mutta en ole vielä löytänyt mitään kestävää, suht. edullista ja hauskaa juttua. Laittakaahan kommenttina tulemaan linkkejä, jos tiedätte jonkun hauskan lelun, mitä kannattaisi harkita   

Tällä hetkellä meiltä löytyy tällaisia:

Aktivointipalloja on kaksi punaista ja yksi vaaleanoranssi, mutta niiden kanssa pojilla ei kaukaa aikaa mene. Jippo työntää kuonolla ja Jekku läpsii tassulla ees taas. Violetti puntti on hieman hankalakäyttöisempi ja siitä Jippo tykkää  - tosin puntin kanssa meni hetkonen ennen kuin Jippo tajusi miten se toimii ja nykyään aktivointi on tehty niin helpoksi, että roikottaa punttia toisesta päästä ja odottaa nappuloiden tippuvan lattialle, ja sitten vaihtuu suunta. :D

Tuo värikäs hammasratasjuttu on kyllä kinkkinen - sille en ole oikein mitään käyttöä löytänyt. Olen laittanut väleihin nappuloita ja jauhelihaa, mutta tuon lelun puhdistus ja käyttö on niin hankalaa, että sitä ei juuri tule käytettyä. Olisiko sen suhteen antaa vinkkejä, että miten sitä pitäisi edes käyttää?

Kaksi Kongia (mustat pötkylät)  löytyy kahta eri kokoa (M & L). Kongi oli yksi niistä asioista jota kasvattaja suositteli ja niiden hankintaan olen erittäin tyytyväinen, joskin kalliitahan ne oli. Kongeihin voi laittaa esim. jauhelihaa tms mössöä ja jos haluaa vaikeuttaa hommaa, niin pakastaa lihan leluineen päivineen. Kongi on siitäkin kiitollinen, että sen voi laittaa astianpesukoneeseen (itse huuhtelen lelun vielä muutamaan kertaan konevierailun jälkeen).


Hauskinta pojilla on kuitenkin vessa- tai talouspaperirullien hylsyjen kanssa - taittelen hylsyt päästä ja täytän ne nameilla. Jekku tykkää kyllä enemmän repiä ja se tarkasti käykin jokaisen hylsyn repimässä. Jipon into loppuu siinä vaiheessa kun viimeinenkin nappula on hylsystä kadonnut.. Kananmunakenno on Jekun mielestä hauska, varsinkin kun sen teippaa keskeltä, niin vaikeustaso nousee. Maito- ja mehutölkit käytetään myös aina aktivointileluina ennen kierrätystä. On mainion näköistä, kun Jippo kuskaa maitopurkkia ympäriinsä. :)

Lautapelien n hinnat on niin päätähuimaavia, että niitä en ole uskaltanut ostaa, kun on se riski, että entäs jos ne onkin tylsiä- tai jos koira ei vaan ymmärrä miten ne toimii-mietteet ovat ostopäätöstä.  Yhtä lautapeliä lainasin Kompolta ja Jekku siihen ihastui kunnes kieli jäi väliin ja sen koommin ei tyhmä peli kiinnostanut.

Citymarketissa oli myynnissä n.14 eurolla tällainen Best Friend-lautapeli ja sitä on Jippo innokkaasti pelannut - se pyörittää ihan hurjaa vauhtia ja aluksi luulin, ettei se käsitä miten se toimii, mutta se olikin jo kaikki namit napannut.Tämä tuli ostettua tammikuun puolivälissä:Haaveissa..

Kuva on kyllä väärinpäin, mutta olkoot. :) Jipon Miina-emolla on tämmöinen löysä pallo ja Miina on siihen kovasti tykästynyt. Ideana on, että pallo täytetään sanomalehtimytyllä jossa on nameja. Hinta on vielä pitänyt kukkaron suun kiinni, mutta voisin joku kerta lainata Miinalta tätä kokeeksi ja miettiä sitten sen ostamista, jos on turvallinen käyttää (eivät syö sanomalehtisilppua).


Edit: Lautapelihankinta 23.1.2012

4 kommenttia:

wind-up toy kirjoitti...

Meillä on eräänlainen lautapeli, jonka jouduin ostamaan kun Saiva sitä sen verran tuhosi, etten olisi kehdannut palauttaa. ;) Kyseinen aktivointilelu oli siis kaveriltani lainassa ja voitte sen lainaan saada jos haluat. :)

Nina kirjoitti...

Meillä myös käytetään maito ja mehupurkit aktivointileluina ennen kierrätystä, joskus koirattomat vieraat ovat saattaneet ihmetellä, kun Milka kaivelee sängyn tai sohvan alta puoliksi silputun maitotölkin ja tahtoo, että sitä heitellään frisbeen tavoin. :D

On ollut tarkoituksena ostaa kongi, mutta on mietityttänyt saako sitä kunnolla puhtaaksi käsipelin.

Riik kirjoitti...

Meillä tykätään eniten Everlastingin ja Busy Buddyn aktivointileluista. Vähän hinnakkaitahan ne ovat, mutta on niistä iloakin tosi pitkään :)

Aktivointilelujuttua meidän blogissa: http://polkkarhode.blogspot.com/2012/01/aktivointileluja.html

quu kirjoitti...

Wind-up toy, kiitos! Pitääpäs muistaa kysäistä, kun tullaan sinne suunnalle ja ehditään jossain käydäkin. :)

Nina, meillä kanssa ne maitopurkit kummasti katoaa tuolta kierrätysastiasta. :D "Ai mitä, eikö täällä olekaan mitään??!"-ilmeet kertoo kaiken. :D

Kongin voi laittaa tiskikoneeseen ihan surutta tai sitten käsinpestä. Se on sisältä sileää kumia, niin siihen ei kyllä mikään tartu.

Riik, kiitos! Pitääpäs käydä kurkkaamassa. :) Ideat on aina tervetulleita!