tiistai 17. tammikuuta 2012

Kajaani KV


Jipon virallinen luokka korkattu tuloksella H niinkuin hyvä. :)

Oikein tyytyväinen olen arvosteluun - tuomari löysi kaikki ne jutut, mitä itsekin on katsonut, että tarvitsee vielä kehittyä. Mitään ihmeempää ei löytynyt viaksi, joten aika varmaan tekee tehtävänsä. Harmi, että jostain syystä meiltä ei arvosteltu kulmauksia, jalkojen asentoa, turkinlaatua tai häntää, kuten muilta osallistujilta. Kulmausten arvostelun puuttuminen harmittaa kovasti.

Esiintyminen meni mielestäni hyvin, joskin pieni hyrrä pyöri, mutta tuomaritäti sai kopeloida ilman ilopomppuja ja nuolemisyrityksiä Jipon seistessä rauhallisesti paikallaan. Juoksemisen kanssa on mennyt huonosti, kun Jippo ottaa täysillä kontaktia ja silloin se pompottaa etupäätä ja juoksee vinossa, mutta kaippa se suoraankin tällä kertaa välillä juoksi.

Tuomari kohteli kivasti koiria ja perusteli yleisölle syyt miksi kukakin sai mitä. Että kiva tuomarikokemus kaiken kaikkiaan.

Junnu-urosten luokassa oli valtavasti uroksia, joten kahdessa erässä piti juosta. Pääsääntöisesti junnut käyttäytyi hyvin - joku satunnaisesti haukkui, toinen murisi ja yksi murisi tuomarillekin, josta sen koiran palkintosija laski, mutta muuten kivoja junnuja iso lauma. Kehän laidalla oli niin paljon tunkua ja hallissa kova meteli, eikä uusi lappu-uudistuskaan oikein kertonut, että kuka sai mitäkin. Halli ehkä aavistuksen jäi liian pieneksi tuolle koira - ja ihmismäärälle.

Koska tulokseksi tuli H, niin kasvattajaluokkaan emme päässeet. Hyvä niin, kun siellä oli joukko erinomaisia koiria, että olisi tuollainen keskenkasvuinen vähän onneton siellä ollutkin. :)

Jipon Ransu-isä oli turistina ja voi mahdoton mikä nallukka. :) Niin rauhallinen tapaus ja ei tarvi ihmetellä, mistä on mitäkin perinyt. Otti namitkin kädestä niin nätisti ja jalatkin oli paksut kuin puhelintolpat. Muutenkin siellä oli Jipon sukulaiskoiria paljon - kaksi siskopuolta, kaksi velipuolta ja yksi serkku. :)

Kajaani KV 15.1.2012
Kasvattajatuomari Saara Sampakoski
Sijoitus: JUN-H

"Erittäin hyväntyppinen uros, joka antaa itsestään tänään kovin ilmavan vaikutelman. Pää saa vielä kehittyä; otsapenger voimistua ja kallo levetä. Kuono saisi olla topatumpi. Hyvä rintakehä ikäisekseen, mutta saa vielä täyttyä. Raajaluusto riittävä. Tasapainoiset liikkeet, joskin vielä pentumaisen löysät. Todella miellyttävä luonne."
Kuvat: Paula Martiskainen

Kuvien muokkaus mustavalkoiseksi: allekirjoittanut

Ei kommentteja: