maanantai 27. helmikuuta 2012

Ennen ja jälkeen

Oman koiran kehitykselle tulee immuuniksi, kun se on aina lähellä. Kuvista onkin hauska seurata, miten nopeaa tai hidasta kehitys on. 

Monasti sitä on toivonut vähän nopeammin kehittyvää koiraa, mutta Jekun kehitys on ollut omaa luokkaansa. Se on kehittynyt aivan valtavasti vuoden, parin sisään verrattuna moniin ns. "aikuisena syntyviin".

* Nassu *
Ennen
Vuosikkaalla Jekulla oli kovin kapea ja pitkä kuono ja epäselvät merkit.

Jekku 1v 4kk. Kuva: Elina Seppänen
Jälkeen

Pään suhteen värit on selkeytyneet, kuono vahvistunut, kallo leventynyt ja harja kasvanut. Jekun punakka väri on talvisin paljon voimakkaampi.

Jekku kohta 2v 10 kk

Ennen
 Vuosikkaalla Jekulla oli silmien alla laajemmasi mustaa ja samoin kuonossa oli mustaa leveämmästi.


Jekku 1v 4kk. Kuva: Elina Seppänen

Jälkeen
 Kuonon musta "läsi" on rajautunut suoraksi ja silmälasit & nelisilmä korostunut.

Jekku kohta 2v 10 kk

* Etuosa *

Ennen 

Kymmenkuinen Jekku oli pitkä- ja kapeakuonoinen, turkiton ja lihaksettomat & karvattomat jalat korosti jalkoja entisestään. Eturinta oli pieni ja rintakehä kapea.

Jekku 10kk


Jälkeen

Etuosan sarallakin on tapahtunut muutosta positiviiseen suuntaan. Turkkikin on tummempi.
Jekku kohta 2v 10 kk

Ennen 

Vaikea kuvitella, että näissä kahdessa alla olevassa kuvissa on sama koira. :)

Jekku 10kk
Jälkeen

Jekku kohta 2v 10 kk

* Sivuprofiili *

Ennen
Vuoden ja neljän kuukauden iässä Jekku oli tuota mielenkiintoisen näköinen - joskin täysin turkikon, mutta kauttaaltaan kevyt poika. Kuono muistutti elävästi mäkihyppyritelinettä. Eikä se oikein lapinkoiraa muistuttanut, vaikka sinänsä rakenne ja mittasuhteet oli ihan ok.


Jälkeen

Jekku paria kuukautta vaille kolmivuotiaana. Kolme-neljä kiloa painavampana eli lihaksikkaana, ja parhaassa turkissa tähän saakka, joskin senkin suhteen ollaan menty vuosi vuodelta eteenpäin. Ensimmäisenä talvena kasvatti muhkean hännän, viime vuonna hännän ja housut, ja tänä talvena hännän, housut, kaulusta vähän jo enemmän alulle ja ensi kertaa masukarvat. Jalkakarvat myös etuosassa parantuneet vuosi vuodelta. Joten josko ensi talvena olisi niiden vuoro sitten.

Ruoka on nyt kevättä kohden taas alkanut maistumaan kunnolla ja Jekku syö suuria annoksia kaksi kertaa päivässä, vaikka tärppipäiväisiä narttuja näillä seuduilla onkin. Mitä lie aikoo seuraavaksi kasvattaa? Masu ja etujalkojen vaaleat jalkakarvat tosin katoaa valkoiseen taustaan tässä kuvassa. 2 kommenttia:

leila kirjoitti...

Jekullehan kävi ihan samoin kuin Lumeksellekin. :)

quu kirjoitti...

Jekku ja Lumes on kohtalontovereita <3

Hauskaa on kyllä tätä taivalta seurata, ja eipä se vielä tähän lopu. :)