torstai 23. helmikuuta 2012

Ketunpoikanen keväthangellaPojilla on tänään luvassa ennakoiva Exspot-käsittely, kun tuttujen koirilla on todettu koiran täitä. Sekä olemme menossa muutamiin paikkoihin joissa koirilla on täitartuntoja ollut tai ovat olleet kontaktissa koiriin, joilla täitä on.

Kuulemma täitartunnat on yleisiä talviaikaan juurikin hallivuoroilla ja koirakerhoissa.
Täällä alueella on kuulemma paksuin lumivaippa 40-vuoteen mielipidekirjoituksen mukaan. Lunta on niin paljon, että kompostin päälle nostetut hirvenluut on joku karvakorva käynyt ottamassa pois. Jekulta kysyin sen jyrsiessä luuta, että haluaako lenkille. Luu jäi kuin mummo hankeen, kun se lähti täysillä paahtamaan takaovea kohti, jotta voi hakea pannnan ja lenkki alkaa.

Lumen määrän huomaa myös metrisestä aidasta, kun siitä ei näy kuin yläosa. Muutamaan kertaan olen lapioinut lunta pois aidan vierestä ja kohta on taas saanut tarttua lumilapioon.Lumikasan päältä onkin hyvä tarkkailla naapuruston tekemisiä suuntaan jos toiseen.
Vikkelästi kasalta alas Jippoa kiusaamaan

Kelit on alkaneet olla nollan vaiheilla ja paakkuja on alkanut kertyä tassunpohjiin. Jipon pehmoiset jalka- ja tassukarvat kerryttää lumipaakkuja ja tassunpohjista löytyy usein suuret paakut. Se ei oikein osaa pyytää, että pysähdyttäisiin eikä oikein eleinkään näytä, että tarvitsisi tassuja putsailla. Sen olotila on lähinnä tukalan näköinen, mutta ei jotenkin osaa kohdistaa tassuihin sitä ongelmaa. Heti kun vauhti pysähtyy se alkaakin kyllä itse tassuja puhdistaa.

Jekku taas ei puhdista tassunpohjia ellei ole aivan pakko - se on sellainen sissi ja hammasta purren paanaisi menemään tuntitolkulla, vaikka tassuissa olisi miten suuret paakut. Onneksi sekin alkaa puhdistamaan itse, kun vaan vähän tassua kokeilee ja pysähtyy toviksi.


Jippo on oppinut muutaman sanan ihan huomaamatta. Se tietää mikä on possu ja Jekku. Varsinkin aamuisin on mukava kiusata aamuväsyistä Jekkua ja usuttaa pikkumies Jekkua nuolemaan. Jippo pesee Jekun silmät, korvat ja hampaat. :)


Perinteinen leikkikuva

Ei kommentteja: