perjantai 17. syyskuuta 2010

Kukkasipuleita


14.-17.9.2010

Käväistiin Jekun (1v 5kk)  kanssa hoitamassa puutarhaa ja istuttamassa kukkasipuleita isolle pihalle eli isäni luokse. Junamatka EP:lle kestää kolme tuntia ja Jekku viihtyy junassa - se nukkuu tiukalla kiepillä omalla paikallaan tai keskellä käytävää hymyillen ohi meneville ihmisille. Toisia koiria se seuraa aikansa, kunnes tylsistyy siihen puuhaan.

Koirien ja sisustamisen lisäksi suurin intohimoni on puutarhanhoito ja 3000 (+3000) neliön pihalle on kertynyt aika kattava valikoima kasveja (viimeisin muistiluku huiteli reippaasti yli 2000 lajin/lajikkeen korvilla). Puutarhaharrastus alkoi jo 15-vuotiaana, joten sitä on harrastettu  yli puolet elämästä. 

Jekku on siitä mukava puutarhakoira, että se ei kaiva mitään ja tähän puutarhaan olen tehnyt istutukset suuriksi kokonaisuuksiksi joiden väliin mahtuu leveitä nurmikäytäviä - ne vasta onkin koirapojan mielestä tavattoman kivoja, kun voi juosta "kukkapenkkejä" ympäriinsä. Jos koira nyt sattuu rynniä kukkien päältä, niin ei se haitanne. Piha on niille yhtä tärkeä paikka eikä se ole nyt niin justiinsa onko kaikki tiptop. Elämässä sattuu välillä kaikenlaista. :)

Mukaan lähti jalkapallo, jonka Jekku tuntee nimeltä Jalis:


Joku näyttää hieman itsetietoiselta :D

Risujen järsiminen on aina yhtä hauskaa ja sitä voi tehdä seisten..


.. tai maaten:

Hessun vahtihaukun kuuntelua:


"Ei tainnut olla Hessulla mitään asiaa?"


Hassuja ilmeitä, kun Jekku odottaa, että käyn potkaisemasta Jalista:
Välillä ehti nukkua etupihan hiekoituksellakin:


Suuripieni matkalainen odottamassa junan saapumista - kohta saa kotimatka alkaa!


Ei kommentteja: