lauantai 3. maaliskuuta 2012

Yövieras, osa IIra eli Paukapää Kukka

Meille tarjoitui tilaisuus ottaa 9kk vanha lapinkoiraneito-Ira hoitoon parin yön ajaksi. Omistajatar on yötyössä tuossa muutaman sadan metrin päässä pe-la ja la-su yöt ja 11 tunnin vuoron ajan Ira olisi joutunut olla yksin, joten omistaja kyseli haluaisiko joku ottaa Iran hoitoon - ja meillehän se passasi.
Pojille oli mukava saada hieman erilaista reippailua iltapuhteeksi.

Ira haettiin omistajan työpaikalta eilen illalla klo 21 tuntumaan Jekun kanssa kävellen, kun Jippo tulee Iran kanssa varmasti juttuun, kun se tuntee sen jo. Jekulle Ira oli uusi tuttavuus joten pieni ennakkotutustuminen ennen sisälletuloa oli paikallaan.

Viikolla jouduimme Jekun kanssa tekemisiin parin irtisinkoilevan mustan koiran kanssa joten ajattelimme, että parempi mennä varuilta Jekun kanssa Iraa vastaan. Vaikka Jekku on kiltti, mutta eipä noista irtisinkoilutapauksista koskaan tiedä, että jääkö ne sittenkin mieleen. Eipähän ainakaan tule yllätyksenä, että kuka musta koira vilahtaa sisälle kun on jo ehtinyt sitä tarkkailla ja tutustua.

Pohjalla meillä oli parin mustan irtokoiran tapaaminen: muutama päivä sitten dobermanni syöksyi naapurin pihasta suoraan luokse, kun olin Jekun kanssa kahden matkassa. Jekun piti vähän korjata asentoaan paremmaksi, mutta muuten oli avoin ja ystävällinen. Kumpikin nuuhkutteli toisiaan ja kierteli ympäri tutustuen. Tytölle tuli tupenrapinat, kun Jekku tajusi sen olevan tyttö. Jekku laitteli tasajalkahypyt ja serenadit ilmoille, joten Cindy-niminen päätti palata omistajan luo, kun poika taisikin olla hieman innokas. ;) Se oli siis mukava irtisinkoilu eikä minua tuollaiset haittaakaan - siinä näkee sen miten sosiaalinen oma koira on ja mukava saada näitä positiivisia tapauksiakin.

Eilen oltiin koko perheen voimin lenkillä ja nähtiin jo kaukaa miten pyöräilijän otteesta lipesi mustan belgianpaimenkoiran hihna ja se syöksyi täysillä kohti. Kepo oli onneksi mukana ja esti koiran luoksepääsyn ihan pelkällä omalla olemuksilla ja auki levitetyillä käsillä minun pidellessä omia koiria. Molemmat pojat päätti, että nyt kyllä pitää vähän puolustaa ja ilmoille kaikui vahtihaukku ja murinaa.  Onneksi koira saatiin kiinni ettei se päässyt luokse saakka - se oli vain innokas ja vaikutti ystävälliseltä. Omistaja kovasti kiitteli pysäytystaktiikkaa ja pyyteli anteeksi monta kertaa. Isompi pojista alkoi vähän erilaisemman serenadin koiran mentyä ohitse, kun nuuhkaisi sen olevan potentiaalinen neitikoira. ;)

Selkeästi nämä äkkinäiset päällekarkailut jossa on paljon vauhtia aiheuttaa puolustamisen tarpeen, mutta sellainen maltillinen leikkisä lähestyminen taas ei. Kyllähän sitä ihmisenäkin säikähtää jos joku yrittää tulla raivolla päälle.

Palatakseni taas Iraan, niin kaksikko oli ihan intona toisistaan (piippausta, tasajalkahyppyjä). Teimme pienen kävelylenkin ennen kotiintuloa ja Jekkua kovasti kiinnostaa tummat lapinkoiraneitoset, eikä Irakaan ollut poikkeus. Jekku oli avoin ja innostunut Irasta jo heti ensi vilkaisusta eli pelko oli täysin turha (me ihmiset monasti ajatellaan paljon monimutkaisemmin kuin mitä koirat - ne elää sitä hetkeä eikä muistele eilistä). :)

Kolmen koiran vallaton temuaminen oli vähän liikaa sisällä, joten ulkoistin poikia kuistille tai ulos, että vain kaksi koiraa oli yhtä aikaa sisällä. Pojat kyllä tuli erinomaisesti Iran kanssa juttuun ja niillä pelasi yhteistyö siinä määrin, että Ira-parka joutui alimmaiseksi kun toinen pussasi nassusta ja toinen kelli päällä kutsuen leikkiin. 

Jippo ja Jekku olivat illan jälkeen aika leporankana, mutta Iralta ei paukut loppuneet. Mahdottoman avoin, iloinen ja energinen nuori neito joka oli läsnä. :) Yhtään ei arastellu mitään asioita ja oli tosi reipas neiti.

Yöksi erotin sessut toisistaan - Ira nukkui makkarissa ja pojat muualla talossa. Yö meni kivasti, joskin Ira hieman etsi paikkaa ja piippaili, mutta asettui lopulta kunnes kahdeksalta aamulla omistaja haki sen päiväksi kotiin.Pojat on sikeässä unessa - Jippo nukkuu selällään etujalat toiseen ja takajalat päinvastaiseen suuntaan.

Illalla Ira tulee taas. :)

Ira ja pojat varhain tänä aamuna:

Jekulla kova kiire Iran perään

3 kommenttia:

leila kirjoitti...

Kaunis Ira, on teidän pojilla nyt mukavat pari iltaa. :)

KenguRuu kirjoitti...

hihi, kaunis neito tuo Ira :) oli varmasti kivaa ;D

quu kirjoitti...

Leila & KenguRuu, kyllä pojat nukkuivat pitkään Iran lähdettyä. Mutta sitähän ne neitivieraat pojille aina aiheuttaa- unettomuutta meinaan. :)