lauantai 22. syyskuuta 2012

Hessu Hopo


Lapinkoirien kaverina asustelee veljeni iäkäs suomenajokoira Hessu.

Hessu majoittuu omassa hotellissaan eli koiratalossa pihan kera. Mukavuuksiin koiratalossa kuuluu patteri, valot ja ikkuna, ja makuupaikkoja on kolme - ylälaveri ja kaksi pienempää unipaikkaa yläsängyn alapuolella.  Hessu on 11-vuoden iästä huolimatta täydessä kunnossa. Se on ikäänsä nähden ehdottomasti parhaimmassa kunnossa oleva ajokoira mitä meillä on ollut. Hessu on täysi peli yhä edelleen - se toimii metsässä täysin ja erityisosaamiseen kuuluu löytää kettu myös illalla, mikä on useimmille koirille vaikeaa.

Vaikka Hessun pää ja vartalo pelaa täysin, niin silmissä on jo vanhuudenkaihia. Onneksi kaihi etenee hitaasti, niin Hessulla on aikaa sopeutua, mutta jossain vaiheessa sen metsästyskoiran tehtävät vaihtuu ainoastaan hihna- ja pyörälenkkeihin.

Raskaan metsästysreissun päätteeksi Hessu tulee aina sisälle useammaksi tunniksi kuivattelemaan ja lämmittelemään. Se saa vapaasti tassutella sänkyyn ja se oikaiseekin sinne pitkäksi aikaa nukkumaan, ja kertoo itse koska haluaa lähteä takaisin omaan kotiinsa. Jostain syystä se ei sisällä syö ruokaa vaan haluaa ruokailla omassa tarhassaan, ehkäpä se vain nauttiin maallisista herkuista eli mässäilee kaikilla herkuilla sisällä ja tarhassaan se syö sitä omaa ruokaansa - jälkiruoka ensin ja sitten oikea ruoka taitaa olla sen tapa ruokailla. ;)Lappalaisten puruluutakin kokeili, mutta pyöreä muoto oli kinkkinen ja väsyneenä ei jaksanut kovinkaan kauan puruluun parissa työskennellä.


Ei kommentteja: